Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Voor elke verbouwing passend gereedschap

Meten is weten. Dit geldt voor elke verbouwing of klus die u gaat uitvoeren. Om nauwkeurig te kunnen meten heeft u meetgereedschap nodig. Hier kunt u bijvoorbeeld een laser of meetwiel voor gebruiken. Met deze instrumenten kunt u grote afstanden nauwkeurig en snel meten. Benieuwd hoe de verschillende meetinstrumenten werken? U leest het in deze blog!

 

Lasers

Met een laserlijn kunnen metingen uitgevoerd worden. De laserlijn wordt gecreëerd door een laserafstandsmeter of lasermeter. Deze lasers helpen u met het uitrekenen van afstanden, volumes, oppervlakten en indirecte metingen. De laserstraal wordt gestuurd naar het te meten punt. Vervolgens wordt de straal weer teruggekaatst naar de meter. Deze weerkaatsing kost tijd. De tijd wordt berekend en op basis daarvan kan de meter bepalen hoelang de afstand is. Met een nauwkeurigheid tot wel 200 meter is de laser een goed meetinstrument om te gebruiken!

 

Laser statief 

Er zijn verschillende bouwlasers beschikbaar. Zo zijn er roterende lasers en lasers op statief of driepoot. Op een bouwplaats wordt meestal gebruik gemaakt van een laser op statief op driepoot. De ondergrond maakt namelijk niet uit voor het statief, de laser staat altijd stabiel. Dit komt door de stevige pinnen die bevestigd zijn aan de drie poten van het statief. Deze pinnen zorgen voor stabiliteit. Zo kunt u er zeker van zijn dat de metingen goed uitgevoerd worden en betrouwbaar zijn. Werken met een statief is daarom niet alleen comfortabeler, het zorgt er ook voor dat u nauwkeuriger te werk kunt gaan.

 

Meetwiel

Bent u op zoek naar een wat goedkopere optie? Dan is een meetwiel misschien iets voor u. Grote afstanden kunnen namelijk ook prima gemeten worden met een meetwiel. Een meetwiel werkt eenvoudig. U houdt het handvat van het meetwiel vast, zet het wiel op de grond en loopt de afstand die u wilt meten. Daarna kan op de analoge meter afgelezen worden welke afstand is afgelegd. Dit meetinstrument is goedkoper en daarom ook minder nauwkeurig. Terwijl een laser heel nauwkeurig is, kan er bij een meetwiel een centimeter verschil in zitten. 

 

Visser & Visser 

Een roterende laser kopen doet u bij Visser & Visser. Bij Visser & Visser kunt u terecht voor allerlei gereedschap, dus ook voor andere meetinstrumenten bent u hier van harte welkom. U kunt via de website gemakkelijk online bestellen door de gewenste artikelen in uw winkelmandje te doen en af te rekenen in een betrouwbare betaalomgeving. Het team van Visser & Visser staat voor u klaar om uw artikelen zo spoedig mogelijk bij u te bezorgen!

 

https://www.visserenvisser.nl/