Fugelflecht
Image default
Woningen

Top moderne tapijttrends van 2022

Na jaren van nieuwe faux-hardhouttechnologieën die alle lof hebben gekregen, is tapijt terug. En dat betekent dat comfort terug is.

We hebben tegenwoordig allemaal wat extra comfort nodig, dus waarom zou je je niet elke keer dat je over je vloer loopt gezellig en comfortabel voelen? In tegenstelling tot harde vloeren, zullen pluche tapijten ervoor zorgen dat je met je hakken klikt en zegt: “Er is geen plaats zoals thuis.” Pluche tapijten zijn perfect voor slaapkamers, thuiskantoren, familiekamers en holen, waar u comfortabele hoogpolige tapijten kunt hebben en u zich geen zorgen hoeft te maken over struikelen. We raden laagpolige tapijten aan voor trappen, woonkamers en gangen – overal met veel voetverkeer – maar het materiaal, de kleur en het patroon van het tapijt zijn allemaal aan jou en je stijl. Hier zijn enkele van de nieuwste trends op het gebied van tapijt om u te helpen de beste pasvorm voor uw levensstijl te vinden.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals wol, jute, sisal en zeegras voor tapijten zijn in, ze komen tegenwoordig ook vaak terug in de vorm van een lichte houten vloer. Ze brengen niet alleen een moderne, organische, bohemien sfeer in een kamer, maar ze zijn ook duurzamer dan synthetische materialen. Sisal-tapijten zijn de meest duurzame van de natuurlijke materialen, dus ze zouden werken in elke ruimte die veel slijtage vertoont. Gangen, modderkamers, woonkamers en zelfs trappen kunnen baat hebben bij sisaltapijten, omdat ze bestand zijn tegen schoenen van gasten, kattenkrabben en kinderspeelgoed.

Jute tapijt is zachter onder de voeten dan sisal, dus het kan een betere optie zijn voor kamers waar u vaker op blote voeten loopt, zoals de slaapkamer. Jute tapijt geeft, net als andere natuurlijke materialen, een huiselijke, natuurlijke uitstraling aan elke ruimte.

Wollen tapijten zijn ook een geweldige optie voor een zacht maar duurzaam tapijt. Als natuurlijke, biologisch afbreekbare en hernieuwbare vezel is wol een prachtig materiaal dat niet alleen beter is voor de planeet, maar ook beter voor je voeten.

Vetgedrukte patronen

Dit jaar is de maximalistische esthetiek in. Dat betekent dat gedurfde kleuren en patronen terug zijn. Er is een reden waarom patronen een van de belangrijkste tapijttrends voor 2022 zijn. Patronen maskeren niet alleen het onvermijdelijke vuil, kruimels en huisdierenhaar in je huis, maar ze stellen je ook in staat om je persoonlijkheid uit te drukken door middel van interieurontwerp. Er zijn tal van tapijtpatronen om uit te kiezen, dus zoek er een met een esthetiek en materiaal dat het beste bij uw smaak en behoeften past. Als je een volledige kamerrenovatie aan het doen bent, overweeg dan om van het gedurfde tapijt het startpunt te maken voor al je andere meubels en decorkleuren.

Als de maximalistische look te veel is voor je persoonlijke stijl, maar je houdt van grote patronen, overweeg een iets gewaagder tapijt met een neutrale kleur, maar met een mix van afwerkingen. Er zijn tapijten met patronen van een ander materiaal, die een hogere pool hebben en een mooie textuur aan je vloer geven. Een andere manier om patronen te verwerken zonder al te ver uit je comfortzone te gaan, is door te kiezen voor een neutraal gekleurd tapijt met een patroon in het weven van het tapijt. Op die manier heb je een visueel interessant tapijt zonder al te veel een statement te maken.

Jewel Tones

Na een lange strook wit en grijs overheersend in huis design, gedurfde kleuren zijn eindelijk terug. En juweeltonen nemen stappen naar de top van het kleurenpalet. Kies een gedurfd juweelkleurig tapijt zoals amethist, smaragd, saffier of robijn. Aangezien veel op de jaren 70 geïnspireerde stijlen terugkomen in mode en interieurdesign, zullen deze gedurfde, rijke kleuren een trendy statement maken terwijl ze er luxueus uitzien.

 

https://vloerenbaas.nl