Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kopen van een dekbed

Het dekbed is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je bed. Een dekbed houdt je warm, zorgt voor comfort en heeft veel invloed op je nachtrust. Ga je binnenkort een nieuw dekbed aanschaffen? Dan zijn er een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. In dit blog zetten we ze voor je op een rij. 

De juiste maat
Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om de juiste maat te kopen voor je bed. Zeker als je samen met je partner in één bed slaapt is dit van belang. Je wilt natuurlijk niet de hele nacht ruzie hebben met je partner, omdat hij of zij het dekbed ‘gestolen’ heeft. Zorg daarom dat de maat van je dekbed overeenkomt met de maat van je bed. Eventueel kan je ook voor een maatje groter gaan.  

Dik of dun?
Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten diktes en warmteklassen. Het is belangrijk om voor de aanschaf goed te bedenken welke warmteklasse het best bij jou past. Er zijn in totaal vier warmteklassen. De eerste klasse biedt veel warmte en is bedoeld voor mensen die het snel koud hebben. De vierde klasse is een vrij dun dekbed dat vaak gebruikt wordt in de zomer. Warmteklassen twee en drie zitten er een beetje tussenin. 

Type dekbed
Naast warmteklassen heb je ook verschillende soorten dekbedden. Sommige dekbedden uit de eerste warmteklasse bestaan uit twee lagen. Deze lagen kan je van elkaar loskoppelen, meestal door middel van drukknopen. Zo kan dus in de winter onder een heerlijk dekbed slapen met een dubbele laag en in de zomer voor het dunnere enkele dekbed gaan. Dit wordt ook wel een 4 seizoenen dekbed genoemd. Naast dit type dekbed heb je ook speciale dekbedden voor de zomer, dekbedden voor partners en dekbedden voor kinderen. 

De vulling
Ook niet geheel onbelangrijk: de vulling van je dekbed. Er zijn verschillende soorten vullingen voor dekbedden, waaronder wol, dons, katoen en bamboe. Iedere vulling heeft verschillende voor- en nadelen. Zo houden dekbedden met een donzen vulling lichaamswarmte goed vast. Ideaal voor de winter dus. Een katoenen dekbed is dan weer perfect voor de zomer, want katoen ademt goed en reguleert warmte. Weet je niet zo goed welk materiaal het best bij jou past? Ga langs bij een dekbeddenwinkel en voel! Zo kom je er snel genoeg achter wat jouw favoriete vulling is. 

 

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/