Fugelflecht
Image default
Eten en drinken

Lekker beleg voor op je pizza

Iedereen is dol op pizza. Het van oorsprong Italiaanse gerecht heeft zich snel over de wereld verspreid en is nu in allerlei varianten te verkrijgen. Ze zijn in iedere supermarkt wel te vinden, van de pizza Margherita tot de pizza Salami. Bovendien is er bijna overal wel een pizzeria te vinden waar overheerlijke verse pizza’s worden bereid. Krijg jij er al zin in? 

Uiteraard kun je een kant-en-klare pizza gaan halen, maar zelf de chef-kok uithangen is nog veel leuker. Zelfgemaakte pizza’s zijn immers het allerlekkerst en helemaal niet moeilijk klaar te maken. Een goede basis is het halve werk. Met de Monte Pizza Crust ben je verzekerd van een luchtige krokante pizzabodem en hoef je je pizza alleen nog te beleggen met jouw favoriete ingrediënten. Hier een aantal tips:

Mozzarella

Een pizza is geen pizza zonder kaas. Hoewel er vele kaassoorten bestaan, komt de mozzarella absoluut op nummer een als het om pizza’s gaat. Deze kaas van buffelmelk is niet alleen geschikt vanwege de romige smaak, maar ook vanwege de manier van smelten en de interactie met andere ingrediënten.

Vlees

Ben jij een echte vleesliefhebber? Dan kunnen vleeswaren zeker niet ontbreken op je pizza. Je kunt er alle kanten mee op. Kan je niet kiezen? Beleg je pizza dan gewoon met meerdere vleessoorten. Salami, pepperoni, ham, worst en shoarma zijn bijvoorbeeld lekkere keuzes.

Vis

Ben je meer een visliefhebber of heb je even een dagje geen zin in vlees. Geen probleem, je kunt een pizza namelijk ook prima beleggen met vis. Gebruik bijvoorbeeld zalm, tonijn, gamba’s of ansjovis voor een heerlijke pizza.

Groenten

Om je pizza een kleurrijk geheel te maken, kun je hem beleggen met allerlei groenten. De groene courgette, rode paprika en paarse aubergine maken het feestje compleet. Ook champignons, tomaat en mais zijn goed te gebruiken. Ondanks dat je dunne groenten ook rauw op een pizza kunt leggen, wordt het aangeraden ze eerst te bakken of grillen voordat ze de oven in gaan.

Er zijn dus allerlei belegsoorten en combinaties te bedenken. Kies wat jij lekker vindt om optimaal te genieten van je zelfgemaakte pizza. Laat je creativiteit de vrije loop op de heerlijke pizzabodem van Monte Pizza Crust!