Fugelflecht
Image default
Meubels

Tips voor het aanschaffen van een nieuwe kledingkast

Ben je op zoek naar een mooie nieuwe kledingkast voor je slaapkamer? Dan kom je er al snel achter dat het aanbod erg groot is. De keuze wordt er hierdoor niet makkelijker op, en kan ook veel tijd in beslag nemen. Waarschijnlijk heb je zelf al een paar wensen waar de kledingkast aan moet voldoen, en weet je misschien ook wel wat je echt niet wil. In dit artikel worden een aantal tips gegeven om het keuzeproces voor jou wat in te korten.

Past het?

Het is natuurlijk belangrijk om van te voren goed te weten wat de afmetingen van de kast moeten zijn. Kijk dus goed waar je de kast wil hebben, en meet dit dan ook meteen op. Hierbij moet je ook rekening houden met het type kast wat je koopt. Als je een kast koopt met openslaande deuren, dan is het wel handig om daar rekening mee te houden bij het opmeten van de kamer. Een kast met openslaande deuren kan namelijk veel ruimte in beslag nemen.

Soorten kledingkasten

Net is al de opendeur kledingkast besproken, maar heb je niet zo’n grote slaapkamer, dan is een andere kast misschien beter. Zo heb je ook de schuifdeurkast. Het grootste voordeel van deze kast is dat de deuren niet openslaan, en dus neemt de kast minder ruimte in beslag. Ook is de kleding mooi afgeschermd. Nadeel is wel dat je niet de kast in zijn geheel open kan hebben. Verder is er ook nog de keuze voor een open kast. Een openkast is net als de schuifdeurkast perfect voor wat kleinere slaapkamers. Je kan bij een openkast ook makkelijk je kleding pakken, maar het nadeel is dat de slaapkamer rommelig kan ogen als je de kast niet goed indeelt.

Stijlen en kleuren

Naast de soorten kledingkasten heb je ook nog een keuze te maken tussen de stijlen en de kleuren. Zo heb je populaire stijlen als industrieel, modern en landelijk. Naast deze stijlen zijn er nog veel meer te kiezen. De kleur van de kast hangt vaak samen met de stijl. Wil je een moderne kast? Dan zal deze vaak wit of zwart zijn. Wil je een klassieke of landelijke kast? Dan zal deze vaak bruin zijn. Kijk goed naar de rest van de slaapkamer, en wat mooi bij de rest van het interieur past. Een kledingkast kan de algemene uitstraling sterk beïnvloeden.

Kledingkast aanschaffen

Een kledingkast kopen is lastig door het grote aanbod, dit is eerder ook al besproken. Toch kan je naast het meten en de verschillende soorten kledingkasten ook iets anders doen om de keuze makkelijker te maken. Zo kan je bijvoorbeeld als je niet goed weet wat je wilt, inspiratie opdoen in een tijdschrift of in een winkel. Je hoeft dan niets te kopen, maar je kan wel voor in de toekomst wat inspiratie op doen. Als je op het punt staat om iets te kopen, dan is het handig om een lijste te maken met jouw wensen. Dit kan de grootte zijn, de soort kast, de stijl van de kast of de prijs. Deze punten kan je op veel meubel sites namelijk ook filteren. Dit betekent dus als je van te voren goed weet wat je wilt, dan kan je door de filters in te stellen al een groot deel van het aanbod laten verdwijnen. Dit kan de keuze makkelijker maken, en je bent niet onnodig aan het scrollen tussen kasten die je toch niet wilt.