Fugelflecht
Image default
Gezondheid

Tips om af te slanken in 2022

Het begin van een nieuw jaar, vaak maken we dan goede voornemens. Eén van deze voornemens is dat veel mensen vaak een paar kilo af willen vallen. Misschien behoor jij ook wel tot deze groep. Het is dan altijd goed om eens te kijken wat je mogelijkheden zijn om af te slanken in 2022. Misschien kun je zelfs wel wat tips gebruiken en dan helpen wij je graag verder. Lees hier alles over afslanken met de nieuwste challenge.

 

Afslanken en bewegen

Als je af wil slanken dan zijn er verschillende manieren om hiermee te beginnen:

  • Meer bewegen, ga als het kan met de fiets naar het werk, wandel tussen de middag een rondje, ga na het avondeten nog een wandeling maken.

  • Gezonder eten, iedere dag meer groenten eten en minder vlees gaat je ook helpen om af te slanken.

  • Lekkernijen laten staan, het is natuurlijk lekker om af en toe te snacken, maar hierdoor komen de kilo’s er wel snel bij. Laat het daarom achterwege.

  • Ga op zoek naar mensen die ook af willen vallen en ga samen aan de slag. Door samen bezig te gaan kun je het vaak langer volhouden en elkaar motiveren.  

 

Afslanken met een challenge

Afslanken met de nieuwste challenge. Misschien is het wel wat voor jou? Je kunt 5-10 kilo afvallen binnen drie weken tijd waarbij je geen honger gaat lijden. Het is belangrijk dat je op een natuurlijke manier je vetten als brandstof gaat gebruiken, zonder dat je hoeft te sporten.  Gezond eten speelt hierin natuurlijk een grote rol en zo leer je ook nog eens andere dingen eten. Doordat het veel variatie is qua voeding blijft het leuk en kun je het ook eenvoudiger volhouden. Wie weet ga je het nog leuk vinden om te koken!  

 

Samen kom je verder

Meestal lukt het je wel om te beginnen, maar je hebt een doel voor ogen en om dat doel te behalen heb je veel discipline en motivatie nodig. Het begin van afvallen gaat vaak nog wel, maar de laatste loodjes wegen het zwaarst. Daarom is het goed om eens te overwegen om samen te sporten bijvoorbeeld. 

Op deze manier kun je elkaar namelijk ondersteunen, je motiveert elkaar om door te gaan en dan ben je niet puur bezig met afslanken. Je verlegt de focus om leuk samen wat te ondernemen, zoals wandelen en fietsen, en dan gaat de rest ‘vanzelf’. 

Ook binnen je gezin kun je afspraken maken over bijvoorbeeld gezond eten, bewegen en lekkernijen. Als iedereen zich eraan houdt, dan wordt het voor allemaal een beetje eenvoudiger om vol te houden en door te zetten! Maar ook de website van Een Maatje Minder kan je nog tips geven en je verder op weg helpen.

https://www.eenmaatjeminder.nl/