Fugelflecht
Alarmsysteem

Taboe over het openen van sloten met lockpicks

Omdat lockpicken nogal een taboe is om over te praten kan een online lockpick gemeenschap misschien een goed alternatief bieden voor mensen die hun ervaringen willen delen over deze sport. Lockpicking is nogal een taboe omdat er beperkte kennis is over het onderwerp. Als ik mensen vertel over mijn sport dan krijg ik altijd rare blikken alsof ze mij direct verdenken van het openbreken van andermans sloten.

Het is jammer dat er zo’n taboe heerst over lockpicking. Wanneer je namelijk geinteresseerd bent in de werking van een motor of een fiets dan is er niks aan de hand. Maar wanneer je geintrigeerd bent door de werking van een slot dan wordt er direct raar naar je gekeken. 

 

Waarom zou je willen weten hoe een slot werkt? 

Ten eerste omdat het een zeer technologisch geavanceerd ontwerp is. Het is voor mij persoonlijk erg interessant om te zien en te leren waarom dit systeem vandaag de dag zoveel gebruikt wordt en niet de andere ontwerpen die over de duizenden jaren heen zijn verzonnen en ontwikkeld. Ten tweede is het voor mij heel intressant of ik in staat ben om een systeem waar zo lang over na is gedacht en zoveel verschillende mensen aan hebben gewerkt of ik die te slim af kan zijn. 

Het is als een puzzel die gemaakt is om nooit opgelost te worden. Daarom is het misschien wel de moeilijkste puzzel ooit en ook de grootste uitdaging en overwinning ooit als het dan toch lukt om deze te overwinnen. Het openen van sloten met een lockpick is echt heel lastig. Alles gebeurt door het sleutelgat en de pinnen die je moet manipuleren zijn minuscuul!

Dit alles komt terug in de sport van lockpicking. Waarbij het niet gaat om de snelheid of pratkische toepassing van de technieken. Maar meer om het te slim af kunnen zijn of misschein wel verbeteringen kunnen vinden van de geavanceerde techniek achter sloten.

https://www.fugelflecht.nl/lockpick-gemeenschap-in-nederland/