Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Steentje bijdragen aan het milieu? 3 dingen die je kan doen om duurzamer te leven

We zijn er allemaal steeds meer mee bezig: het milieu. Het vervuilen van de aarde heeft gevolgen voor iedereen en daar moet iets aan gedaan worden. Wil je ook meehelpen? Wij vertellen je 3 dingen die je kan doen om je steentje bij te dragen aan het milieu.

Ledverlichting

De makkelijkste manier om duurzamer te leven is het gebruiken van ledverlichting. Ledlampen verbruiken veel minder energie dan bijvoorbeeld gloei- en halogeenlampen. Dit komt doordat gloei- en halogeenlampen maar 10% van de energie gebruiken voor licht. De rest wordt omgezet in warmte. Ledverlichting gebruikt wel 90% van de energie voor licht. Naast dat ledlampen dus energiezuiniger zijn, gaan ze ook veel langer mee dan andere lampen. Dit zorgt dus voor minder afval! Er zijn veel verschillende soorten ledlampen, zoals led spots, led floodlights en led tl-verlichting. Er is voor iedereen wel een type ledverlichting beschikbaar.

Verwarming lager

Gebruik je jouw verwarming altijd in de winter? Natuurlijk wil je het lekker warm hebben in huis, maar het hoog zetten van je verwarming kost veel stroom. Draag daarom wat vaker een dikke trui of wollen sokken om jezelf warm te houden! Verder kan het isoleren van je woning ook heel veel verschil maken. Wanneer je huis goed geïsoleerd is, houdt het beter warmte vast en zal je het dus veel minder snel koud hebben in de winter. Zo hoef je niet steeds je verwarming helemaal aan te zetten! Daarnaast is het gebruiken minder stroom ook goed voor je portemonnee. Je zal zien dat je energierekening een stuk lager is! 

Zonnepanelen

Wanneer je nog zuiniger wil zijn, kan je het beste investeren in ene paar zonnepanelen op je dak. Dit is stroom die je gratis krijgt van de zon en zo gebruik je geen fossiele brandstoffen die aan het opraken zijn. Het is eerst misschien een dure aankoop, maar na een paar jaar zal je zeker veel geld hebben bespaard!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/