Fugelflecht
Woning en Tuin

Riool ontstoppen Haarlem: kan ik dat zelf proberen?

Op internet staat de vraag: ‘een riool ontstoppen Haarlem, kan ik dat zelf?’. Het antwoord is simpel: ja, het kan. Maar helaas niet in alle gevallen. En er kleven ook wat risico’s aan het zelf proberen een verstopping op te lossen. De gouden tip: beperk (de kans op) rioolproblemen. Wanneer je een schone riolering wilt kun je het beste eens per maand een eetlepel soda in het riool gooien. Meng dit met een scheutje azijn en laat het geheel inwerken. Spoel je riolering daarna door met kokend heet water. Beginnende en potentiële verstoppingen spoel je zo weg richting het riool. Heb je te maken met een verstopte leiding? Ook dan kun je proberen om op deze manier je riool te ontstoppen.

Wat kan ik nog meer doen bij het riool ontstoppen?

Heb je een plopper in huis? Dit kan een verstopping in een afvoer laten verwijderen. Je maakt de meeste kans wanneer er een laagje water in de afvoer staat. Zet de plopper op het putje en beweeg het heen en water. Door het vacuüm komt de verstopping mogelijk van zijn plek. Niet gelukt? Dan kun je het eens proberen met een ontstoppingsveer. Maar let op, zelf riool ontstoppen is niet gemakkelijk en niet zonder gevaar. Een veer kan namelijk afbreken en een nieuwe verstopping veroorzaken. Een verstopping kan ook verder het riool in geduwd worden, waardoor het een lastigere klus wordt voor welke dienst dan ook.

Riool ontstoppen Haarlem: zo kan het ook!

De tweede gouden tip: laat het riool ontstoppen Haarlem doen door de ontstoppingsdienst uit de regio. Zo loop je niet het risico op grote(re) rioolproblemen. Zij beschikken over het juiste gereedschap voor elk rioolprobleem. Vaak worden bij een verstopt riool twee technieken gebruikt: de verenmachine of de hogedrukslang. Geen standaard materialen uit de doe-het-zelf bouwmarkten. De veer wordt vooral gebruikt bij verstoppingen op moeilijk bereikbare plekken. Een hoofdleiding kan makkelijker doorgespoten worden: in dat geval kiest de specialist voor een hogedrukreiniger. Dat laatste is dan ook het meest voorkomende hulpmiddel.

Een riool ontstoppen Haarlem laat je eenvoudig door een riool hulpdienst doen. Wil je het toch eerst zelf proberen? Kijk dan nog eens goed naar de tips die we je hebben gegeven.

https://www.ontstoppingsdienst-haarlem.nl/