Fugelflecht
Telefonie

Redenen om niet met een gebroken scherm rond te lopen

Een ongelukje met een smartphone zit vaak in een klein hoekje. Neem een gebarsten scherm, één val op een harde ondergrond zoals steen is vaak al genoeg voor een flinke barst en sterretjes in de display. In enkele gevallen kun je de telefoon met een gebarsten scherm blijven gebruiken. Echter neemt dit wel enkele gevaren met zich mee. In dit artikel worden dan ook de redenen besproken waarom het niet verstandig is om met een gebroken scherm rond te lopen. Heeft u geen interesse om het hele artikel te lezen, maar bent u simpelweg op zoek naar een bedrijf voor uw schermreparatie? Neem dan eens een kijkje op de website van Leyplaza telefoon reparatie Den Haag!

1.    Niet representatief

Een gebroken telefoonscherm ziet er niet representatief uit. Zeker als u uw smartphone ook voor zakelijke doeleinden gebruikt.

2.    De reparatie is vaak gratis

Niet veel mensen weten dat een telefoon vaak verzekerd is tegen schade. Heeft iemand anders de telefoon laten vallen, dan kun je beroep doen op de WA-verzekering. En is de telefoon in huis gevallen dan valt dit binnen de inboedelverzekering.

3.    Minder vuil en stof in de telefoon

Wanneer het scherm kapot gaat kan het zijn dat er openingen ontstaan. Binnen die openingen kan vuil en stof komen. Het is zeer schadelijk voor de telefoon en vooral de camera en accu zijn hier niet tegen beschermd. Er zijn een aantal beroepen waarmee je meer kans loopt op vuil en stof in je telefoon. Denk bijvoorbeeld aan mensen die werken met hout en metaal.

4.    Scherpe stukjes glas

Als het scherm is gebarsten, dan zitten er scheuren in het scherm. Het is altijd mogelijk dat het hele scherm gebarsten is. Wanneer dit het geval is, dan is de kans groot dat er na een tijdje stukjes glas uit het scherm vallen. De stukjes glas zijn erg gevaarlijk voor uw gezicht en ogen, maar kan ook zorgen voor vervelende splinters in uw handen.

5.    Waterschade bij een gebroken scherm

Sinds een aantal jaar zijn de meeste telefoons waterdicht. Dit zorgt voor bescherming als het toestel in het bad of toilet valt. Wanneer er een barst in een scherm zit, is een toestel vaak niet meer waterdicht. Water kan zodoende in aanraking komen met het moederbord en dit kan zorgen voor permanente schade aan het toestel. Door de schade aan de onderdelen kan alle data op uw telefoon verloren gaan.

 

 

http://leyplaza.nl/