Fugelflecht
Image default
Bedrijven

Prettige kinderopvang in Zwolle

Toen mijn eerstgeboren dochter ongeveer een jaar oud was, was het tijd om op zoek te gaan naar een kinderopvang in Zwolle waar mijn vriend en ik ons beiden prettig bij voelen. Veel vrienden van ons hebben kinderen die naar kinderopvang De 7 Dwergen gaan. Op aanraden van hen planden we een rondleiding in bij dit KVD.

We hadden er vanaf het moment van binnenkomst meteen een goed gevoel bij. Nadat de rondleiding voorbij was en we even gekletst hadden met een van de leidsters, hebben we onze dochter hier ingeschreven. In dit blogartikel vertellen we meer. Wist u bijvoorbeeld dat dit kinderdagverblijf meerdere vestigingen heeft? Ideaal!

Meerdere vestigingen

Deze kinderopvang in Zwolle beschikt over meerdere vestigingen. Een vestiging in Holtenbroek, aan de Zwaardvegerstraat in de wijk Stadshagen en Sterrenkroos, ook in Stadshagen. Maar ook in Berkum in Zwolle Zuid! Bij dit KDV staat het realiseren van een veilige en vertrouwde omgeving centraal. Dat gevoel vinden we heel erg fijn.

Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan zelfstandigheid en zelfvertrouwen van de kinderen. Zo vinden de medewerkers het van groot belang dat kinderen er veel plezier in hebben om helemaal zelf iets te kunnen doen.

Spelenderwijs leren

Bij De 7 Dwergen staan de kinderen te allen tijde centraal. Al spelenderwijs worden de kinderen die hier ingeschreven staan, gestimuleerd om zich te ontwikkelen. Het is dan ook het doel om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren door een spelactiviteit als uitgangspunt te nemen. Op die manier worden de kinderen uitgedaagd om zich op allerlei vlakken te ontwikkelen. Hierbij spelen de pedagogisch medewerkers die hier werkzaam zijn, een centrale rol.

5 kernactiviteiten

Om de kinderen zich al spelenderwijs zo goed mogelijk te laten ontwikkelen, richten deze pedagogisch medewerkers zich tijdens de ontwikkeling van de spelactiviteiten op de volgende 5 kernactiviteiten:

  1. Spelen
  2. Rekenen
  3. Constueren
  4. Lezen en schrijven
  5. Spreken en luisteren (in beperkte mate)

Doorontwikkeling

Bovenstaande kernactiviteiten ontwikkelen zich in het eerste levensjaar van het kind tot een niveau dat steeds hoger wordt. Hierbij geldt: hoe beter de kwaliteit van de kernactiviteiten in bovenstaand rijtje, hoe meer kans dat het kind zich doorontwikkeld op verschillende gebieden. Denk hierbij aan doorontwikkeling op het gebied van betrokkenheid, zelfvertrouwen, communicatie, motorische vaardigheden én leren samenwerken met andere kinderen of volwassenen.

Tarieven

Ik vind het heel erg fijn dat deze kinderopvang haar opvang tegen de laagste prijs aanbiedt. De medewerkers letten net als wij op de kleintjes en dat is echt prettig! Kinderopvang is immers best wel kostbaar. Wij beschikken over een flexcontract.

Zelfs dan zijn de tarieven van de KDV in Zwolle laag. Dit bedrag is natuurlijk wel iets hoger dan wanneer je geen flexcontract hebt, maar het tarief per uur is nog steeds heel aantrekkelijk. Ideaal, ook voor wanneer we nog een kindje krijgen in de toekomst.

Maak een afspraak voor een rondleiding

Bent u nu u mijn verhaal gelezen heeft benieuwd en wilt u met eigen ogen eens kijken hoe deze kinderopvang in Zwolle te werk gaat? Neem dan eens een kijkje en plan een rondleiding en kennismakingsgesprek. Wanneer u meer informatie wenst kunt u natuurlijk ook altijd even een kijkje nemen op de website. Daar staat heel veel nuttige informatie op.

https://www.de-7-dwergen.nl/