Fugelflecht
Image default
Gezondheid

Opkomen voor de belangen van de consumenten.

Consumentenbond tot je dienst

De Consumentenbond is een Nederlandse vereniging, die opkomt voor de belangen van de consumenten. De organisatie houdt zich daarom ook bezig met zorgverzekeringen om de beste zorgverzekering voor de consument te waarborgen. In de Zorgvergelijker op de website van de Consumentenbond kun je de verschillende zorgverzekeringen vergelijken op prijs en hoe passend ze voor jou zijn.

Wat leeswerk

Om de consument een geschikte keuze te laten maken, biedt de Consumentenbond ook wat handige informatie aan op de website. Op de homepage staat bijvoorbeeld een artikel over wat er tijdens Prinsjesdag 2019 besloten is met betrekking tot de zorg van 2020: de maandelijkse premie van de basisverzekering stijgt, binnen de basisverzekeringen zijn er vijf vergoedingen bijgekomen en twee gewijzigd, het eigen risico blijft hetzelfde en de zorgtoeslag ging omhoog. Houd de website kortom ook in de gaten voor je Zorgverzekering 2021 

Vergelijking van zorgverzekeringen

Om een goede vergelijking te maken vraagt de Consumentenbond je de volgende gegevens in te vullen: 

  • Persoonsgegevens, zoals leeftijd, postcode en geslacht

  • Hoogte eigen risico

  • Aanvullende dekking

  • Mate van vrije zorgkeuze

  • Zorgverleners, die jij belangrijk vindt dat in jouw pakket gecontracteerd zijn

Vervolgens toont de Consumentenbond de zorgverzekering, die het beste bij jou past en kun je eventueel overstappen naar de nieuwe zorgverzekeraar.

Overstappen naar een andere verzekeraar

Zorgverzekering kiezen is niet uniek. Er zijn echter een aantal voordelen aan overstappen via de Consumentenbond. De opbrengsten van de Zorgvergelijker, zet de bond daarna in voor acties en campagnes om de zorgmarkt transparanter te maken. Er wordt in gesprek gegaan met zorginstanties, de politiek en de zorgverzekeraars en er wordt samengewerkt met andere belangenorganisaties. Door online over te stappen via de Consumentenbond help je dus indirect aan een verbeterde, transparantere zorgmarkt, zodat iedereen gemakkelijk een passende keuze kan maken.