Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Mooie gordijnen voor je kamer

 

Op zoek naar mooie gordijnen voor in jouw woonkamer? Maar is deze kamer niet heel groot? Dan is het belangrijk op bepaalde zaken te letten zodat je kamer optisch groter lijkt door gordijnen. Gordijnen maken je kamer helemaal af. Welke gordijnen passen het beste bij een kleine kamer? Lees deze blog voor de beste tips.

 

Kies voor een lichte kleur

Een eerste belangrijkste tip is het kiezen van een lichte kleur. Door lichte kleuren te gebruiken, zorg je er namelijk voor dat de kamer optisch groter lijkt. Donkere kleuren zorgen er juist voor dat de kamer kleiner lijkt en dat wil je voorkomen. De kleur wit is zeker een goede keuze! Wit zorgt voor rust doordat het een goede basis creëert. Naast wit, zorgen crème, lichtgrijs en beige ook voor een fijne sfeer. 

 

Doorzichtige gordijnen 

Naast lichte kleuren, zorgen doorzichtige gordijnen ook ervoor dat de kamer groter lijkt. Een andere benaming voor deze gordijnen, zijn vitrages. Je kunt door deze gordijnen heen kijken! Vitrages blokkeren de zon, maar zorgen wel dat er daglicht binnenkomt. Door deze functie zorgt de vitrage voor een mooie rustige en open sfeer. Doordat je door de gordijnen kunt kijken, lijkt de kamer een stuk dieper.

 

Plooien

Gordijnen die je aan een rails hangt krijgen plooien. De plooi kan enkel of dubbel zijn, waarbij keuze is voor een chique vlinder/wave plooi. Wil je rust creëren, ga dan voor een enkele plooi. Je gordijn is hierdoor minder golvend, wat zorgt voor een goede rustige basis. 

 

Welke gordijnen neem jij?

We snappen dat het lastig kan zijn om een juiste keuze te maken. Het kan soms lastig zijn om in te beelden hoe het huis eruit komt te zien. Kijk daarom goed online, naar voorbeelden en de mogelijkheden. Kijk op de website van Raamdecoratie.com om een beeld te krijgen hoe de gordijnen bij anderen thuis staan. Raamdecoratie heeft heel veel verschillende gordijnen in haar assortiment, inclusief de benodigde informatie. Heb je nog vragen over gordijnen? Neem dan eenvoudig contact op met Raamdecoratie. Zij beantwoorden al je vragen!

 

https://www.raamdecoratie.com/