Fugelflecht
Woning en Tuin

Mijn laminaatvloer is beschadigd, wat nu?

Laminaat is een prima manier om je vloer mee te bedekken. Een nadeel van laminaat is dat het relatief snel beschadigd raakt, zeker van vocht. Heb je bijvoorbeeld huisdieren die wel eens een ongelukje hebben dan kan het gebeuren dat op de plaatsen waar ze onbedoeld plassen het parket krom gaat trekken.

Ook de plaats waar de waterbak staat is kwetsbaar. Als er water wordt gemorst en dit niet snel wordt opgedaan kan het laminaat hier krom van trekken of gaan bladderen. Dit soort beschadigingen is lastig te herstellen omdat het vervangen van een individuele plank eigenlijk bijna niet te doen is. Het komt er dan ook meestal op neer dat de hele vloer moet worden vervangen.

Hoe voorkom je schade?

Natuurlijk kan er altijd een ongelukje gebeuren. Dat is in vrijwel geen enkel huishouden te voorkomen. Wat belangrijk is, is dat je gemorste vloeistof, van welke aard dan ook, meteen verwijdert. Maak de vloer schoon en indien nodig ook droog. Gebruik hiervoor een geschikt reinigingsmiddel voor laminaatvloeren. Door alert te zijn kun je veel problemen voorkomen. Als er toch een beschadiging is ontstaan dan zit er niets anders op dan deze te camoufleren met een kleed of door de meubels te herschikken.

Kleine beschadigingen wegwerken

Het is zeker wel mogelijk om een kleine beschadiging weg te werken. Hiervoor is reparatiemateriaal in de handel. Het gaat dan om putjes veroorzaakt door schoenen met hakken of als er een keer iets scherps op de vloer is gevallen. Dit soort kleine oneffenheden kun je doorgaans goed wegwerken, zeker als ze in het zicht zitten is het fijn als je de schade wat minder zichtbaar kunt maken. Als er meer schade is dan zit er in veel gevallen niets anders op dan nieuw laminaat te kopen en je huidige laminaatvloer te vervangen.

https://www.parket-winkel.be