Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Langer plezier hebben van je airco? Volg deze stappen

Nederland kent steeds vaker hete periodes in de zomer. Voor je het weet, is het opeens dagenlang achter elkaar boven de dertig graden Celsius en draait je airco overuren. Het zou erg vervelend zijn als je airco dan plots stopt met werken. Dit kan je voorkomen door je airconditioning goed te onderhouden. Hoe je dat doet? In dit artikel geven we je een aantal tips. 

Check het peil van de koelvloeistof
Die koele lucht komt niet zomaar uit de airco geblazen. Daar heeft het apparaat onder andere koelvloeistof voor nodig. Het is daarom belangrijk om het peil van de koelvloeistof goed in de gaten te houden. Als het peil te laag is, kan het zijn dat de airco niet meer goed functioneert. Helaas is het echter vrij ingewikkeld om de koelvloeistof bij te vullen. Je kunt hiervoor beter een monteur inschakelen. Het bijvullen van de koelvloeistof moet ongeveer een keer per jaar of twee jaar gebeuren. 

Het filter vervangen
Al de koele lucht die jouw woning instroomt, komt eerst langs een filter. Je kunt wel bedenken dat zo’n filter na verloop van tijd behoorlijk vies wordt. Al deze viezigheid heeft invloed op de luchtkwaliteit in je woning. Zo kan een vies filter leiden tot irritatie aan de ogen en luchtwegen. Word jij de laatste tijd standaard wakker met een zere keel? Controleer dan eens het filter van de airconditioning. Klop het filter eens uit of vervang het filter als deze erg vies is. 

Onderdelen vervangen
Het kan ook gebeuren dat je airco het opeens niet meer doet of een heel raar geluid maakt. Het loont vaak om op zoek te gaan naar de oorzaak van het defect. Er moet meestal namelijk gewoon een onderdeel worden vervangen en het apparaat werkt weer naar behoren. Dit is uiteraard een stuk goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe airco. Vervangende airco onderdelen bestel je snel en gemakkelijk op Fixpart.nl

 

https://fixpart.nl/nl