Fugelflecht
Image default
Internet

Hoe onderhoud je een whirlpool

Eens in de zoveel tijd is het tijd voor onderhoud van je whirlpool of je stoomcabine met bad. Door je whirlpool goed te onderhouden, kun je langer genieten van dit stukje extra luxe in huis. Maar hoe pak je het onderhoud van je whirlpool slim aan? Waar moet je op letten? Met de handige tips hieronder vergeet je qua onderhoud niets en wordt je badkamer met whirlpool weer als nieuw!

Ververs met regelmaat het water en maak de badkamer schoon

Wil je je whirlpool hygiënisch en schoon houden, zorg er dan voor dat je het water in de whirlpool of van je stoomcabine met bad minimaal eens per drie maanden ververst. Zo verwijder je dode bacteriën en voorkom je dat de chemicaliën in het badwater uitgewerkt raken. Maak de badruimte – zoals het doucherek, de badkamermeubels, de vloer en de tegels – inclusief de whirlpool geregeld goed schoon met een desinfecterend reinigingsmiddel.

 

Heb je een inloopdouche naast de whirlpool, reinig die dan ook, zeker als de afmetingen van de inloopdouche groot zijn. Op deze manier houd je én de whirlpool én de inloopdouche schoon.

Vervangen het en schoonmaken van het filter

Naast het schoonmaken van de whirlpool, het doucherek en (als dat past gezien de afmetingen van de inloopdouche) het toilet en eventuele extra badkamermeubels, is het ook van belang om de filters van je whirlpool geregeld schoon te maken. De filtercartridge dient minimaal eens per week schoongemaakt te worden met een speciaal reinigingsmiddel. Dit type onderhoud van de whirlpool is noodzakelijk, omdat de filter snel dicht gaat zitten met vetten, dode lichaamscellen en shampooresten. Vervang daarbij het filter eens in de twee tot drie maanden.

Douche voordat je de whirlpool instapt

Het is aan te raden om voordat je in de whirlpool gaat, je goed te douchen of een stoomcabine met bad te nemen. Zo verwijder je gel, haarlak, deodorant en viezigheid en houd je de whirlpool schoner. Pas vooral op met zwemkleren. Gebruikte zwemkleding aandoen in de whirlpool zorgt ervoor dat deze snel vies wordt. Niet doen dus!

https://sanikoning.nl