Fugelflecht

Domeinnaam en hosting op één plek

Een domeinnaam kan om heel veel redenen zeer handig zijn. Zo kan je het letterlijk gebruiken als jouw uitvalsbasis op internet. Het is gemakkelijk om alles op één plek te hebben.

Daarom is het slim om je domeinnaam direct vast te leggen zodra je deze hebt bedacht.

Dit kan nog wel wat lastig zijn omdat veel domeinnamen al in gebruik zijn. Je moet dan dus wel goed nadenken over iets unieks. Dit hoeft echter niet heel moeilijk te zijn als je goed nadenkt.

Alleen je homepage

Het is in het DNS-systeem zo dat je maar één pagina hoeft vast te leggen. Dit is je homepage. Dat betekent natuurlijk niet dat je website ook maar uit één pagina hoeft te bestaan. Je kunt dit vergelijken met de opzet van een huis.

Je koopt het huis, maar daarin zitten allerlei kamers die je zelf kunt inrichten. Zo is het ook met jouw domeinnaam. Je betaalt om deze vast te leggen, maar vervolgens kan je daaronder met een sitebuilder allerlei pagina’s maken die je zelf kunt inrichten.

Onderdeel van een pakket

Een domeinnaam alleen is natuurlijk niet voldoende. Je wilt de website ook online hebben. Daarom moet je deze laten hosten. Vaak is het zo dat je een domeinnaam koopt als onderdeel van een hostingpakket.

Je hebt dan de naam, maar ook direct een plek waar je hem kwijt kunt.

Zo kan je je website snel en gemakkelijk in de lucht krijgen. Vaak kan je op deze manier ook verzekerd zijn van onderhoud een dergelijke en weet je zeker dat je naam goed beschermd wordt.