Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies jij de perfecte plantenbak?

Nu je in het midden van de zomer zit, wil je natuurlijk graag naar buiten en genieten van de zon. Maar is jouw tuin daar wel klaar voor? Deze blog helpt je bij het kiezen van de juiste plantenbak voor jouw tuin. Voordat jij een plantenbak koopt, zijn er verschillende dingen die je goed moet overwegen. Hoe ziet jouw plantenbak eruit? En hoeveel onderhoud zou je willen doen om de plantenbak er goed uit te laten zien? Wat is de maat van de plantenbak? En welke plant wil jij in de bak stoppen? Kortom: stof tot nadenken.

Geschikte materialen voor de plantenbak
Als jij de voorkeur geeft aan onderhoudsarme potten, dan is de polyester plantenbak iets voor jou. Dit materiaal is duurzaam, lichtgewicht en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien zijn polyester plantenbakken er in bijna elke kleur en vorm. Houd je meer van een natuurlijkere look? Dan maak je een goede keuze met hardhouten plantenbakken. Dit materiaal vervaagt niet door de jaren heen, waardoor de bak jarenlang mooi blijft. Je kunt de natuurlijke eigenschappen van het materiaal zien in de manier waarop het leeft en van kleur verandert. Bovendien staan ​​deze hardhouten plantenbakken prachtig op het terras of in de tuin. 

 

De grootte en vorm van de plantenbak
De grootte van de plantenbak is ook belangrijk. Je wilt niet dat ze alle ruimte in beslag nemen, maar de pot moet groot genoeg zijn om toch op te vallen in de tuin. Laten we dus eens goed kijken naar de ruimte die je hebt. Heb je een klein balkon? Dan is het niet verstandig om een grote pot te kiezen. Kleine, ronde potplanten staan daarentegen ​​prachtig op kleine balkons. Zo maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Een erg mooi effect kan gecreëerd worden als er meerdere vierkante plantenbakken naast elkaar staan. Zo bouw je een groene muur die zowel beschutting als sfeer geeft. Ideaal voor terrassen en grote tuinen! 

 

Welke planten komen er in de plantenbak?  
Tot slot is het kiezen van de juiste plant voor de plantenbak erg belangrijk. Een plantenbak die een betonlook afgeeft, combineert perfect met exotische planten zoals palmbomen en citrus. Maar ook gras en andere groenblijvende planten staan ​​prachtig in dit type pot. De polyester plantenbak gaat goed samen met prachtige bloeiende planten zoals lavendel en petunia. Wil je hout in de plantenbak doen? Zorg er dan voor dat de plantenbak niet te hoog is. Bij lage en brede plantenbakken ligt de focus op de stam en volle kroon van de plant. Zo komt de plant helemaal tot zijn recht.

De perfecte plantenbak kiezen
Dan hopen we dat dit artikel jou een beter overzicht heeft gegeven van de mogelijkheden op het gebied van plantenbakken. Heb jij meer informatie of advies nodig? Neem dan gerust contact op met een gerenommeerde partij als Tuinvoordeel. Deze specialisten helpen jou graag verder, zodat jij de mooiste plantenbakken kunt uitkiezen voor jouw tuin!

https://www.tuinvoordeel.eu/