Fugelflecht
Image default
Dienstverlening

Effectieve en veilige pijnbestrijding voor rugpijn tijdens de zwangerschap

Vaak hebben vrouwen last van rugpijn tijdens de zwangerschap. Zenuwpijn die uitstraalt richting de benen kan ook voorkomen. Heb jij hier last van tijdens jouw zwangerschap? Dan heeft MammaTens een goede en veilige pijnbestrijding voor jou. Vanaf de vierde maand van je zwangerschap kan je de rugpijn en zenuwpijn bestrijden met ons Tens apparaat. Deze manier van pijnbestrijding is totaal veilig voor jou en de baby.

TENS, Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie

Het Tens apparaat, wat is dat precies en hoe werkt het? Tens is een afkorting en staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Het werkt heel simpel. Via elektroden pleisters prikkelt het kleine Tens apparaat de huid en spieren. De pleisters plak je op verschillende plekken op de huid, een duidelijk plak schema ontvang je bij het Tens apparaat. De zenuwgeleiding wordt verstoort door de elektrische stroom, die van kracht zwak is. De stroomstootjes die je via de pleisters voelt doen geen pijn, je voelt alleen een tinteling. Het Tens apparaat zorgt voor:

  • Een aanzienlijke vermindering van rugpijn tijdens de zwangerschap
  • Aangename ontspanning van de spieren
  • Het stimuleren van de aanmaak van de lichaamseigen pijnstillende stoffen

Het Tens apparaat is zelf te bedienen en kan meerdere keren per dag ingezet worden. Er is geen voorgeschreven aantal behandelingen per dag, je kan zelf een behandeling starten wanneer jij daar behoefte aan hebt. De standaard Tens behandeling duurt rond de 30 minuten. Heb jij behoefte aan een langere behandeling? Geen probleem, je kan via het apparaat de behandeling eenvoudig verlengen. Ook de sterkte van de stroomstoten kan je zelf instellen, de een vindt lichte impulsen fijn waar de ander kiest voor sterkere impulsen.

Pijn bestrijden tijdens elke fase van de bevalling

Naast het inzetten van het Tens apparaat voor rugpijn tijdens de zwangerschap kan je Tens ook inzetten als geboortetens. Deze uiterst veilige manier van pijn bestrijden kan je dus ook inzetten tijdens je bevalling. Met het Tens apparaat kan je de pijn van de weeën sterk verminderen.

Je hebt geen ruggenprik of andere pijnstilling meer nodig via het ziekenhuis. Fijn voor de baby en voor jou!

https://www.mammatens.nl/