Fugelflecht
Image default
Woning en Tuin

Een haardset kopen is praktisch & maakt de woonkamer mooier!

Ga voor nog meer gezelligheid en sfeer!

Een open haard, houtkachel of pelletkachel in huis is een echte sfeermaker. Naast het praktische nut, een lekker warm interieur, zorgt het vlammenspel voor een hoop extra gezelligheid en sfeer. Een bijpassende haardset – vaak ook wel haardstel genoemd – mag dan niet ontbreken. Met een haardset als extra accessoires wordt de atmosfeer in de woonkamer nog leuker en authentieker. Maar naast dit visuele voordeel is een haardset kopen ook aan te raden vanwege de praktische toepassingen van haardsetten. Ze zijn noodzakelijk om jouw haard of kachel op een efficiënte manier te gebruiken en te onderhouden.

 

Samenstelling van een haardset

Een haardstel of haardset bestaat uit diverse onderdelen. Belangrijk is het asblik en de bijhorende veger. Hiermee kunnen de kolenresten na een partijtje vuur stoken op een nette manier uit de kachel geveegd worden. Naast deze twee gereedschappen hebben standaardsets voor open haarden en kachels een vuurpook. Met dit handgereedschap kan het vuur snel en veilig opgestookt worden en kun je de kachel op een goede en effectieve manier gebruiken.

Ten slotte is een onderdeel van ene haardstel dat standaard terugkomt, de vuurtang of haardtang. Met deze tang pak je veilig blokken hout op en kunt deze in het vuur stoppen. Ook het verplaatsen van brandende houtblokken doe je natuurlijk met een goede en sterke vuurtang.

 

De meest elegante en stijlvolle haardstellen koop je via internet

Internet is een zegen voor mensen die op zoek zijn naar een elegant en stijlvol haardstel. Qua vormgeving vind je online allerlei soorten haardstellen, van klassiek tot industrieel. Daarbij kun je vaak ook losse onderdelen bijkopen, om het haardstel nog verder uit te breiden.