Fugelflecht
Image default
Woningen

Dit is wat je moet doen als je geen warm water meer hebt

Als je net als de meeste mensen bent, denk je er waarschijnlijk niet aan dat je zonder warm water kan komen te zitten, totdat het echt gebeurt. Plotseling geen warm water meer hebben kan een groot ongemak zijn. Maar maak je geen zorgen, wij zijn er om je te helpen! Er zijn namelijk een paar simpele stappen die je eerst zelf kan doorlopen. In deze blogbijdrage bespreken we wat je moet doen als je geen warm water meer hebt en hoe je kunt voorkomen dat het nog eens gebeurt.

Geen warm water meer

Geen warm water hebben is natuurlijk erg vervelend. Het feit dat je geen warm water meer hebt kan verschillende oorzaken hebben. Wat zeer waarschijnlijk is, is dat het probleem ligt aan je CV ketel. Het wordt nog lastiger als je geen warm water meer hebt, maar je verwarming het nog wel doet. Dit kan dan weer andere oorzaken hebben.

Checken waarom je geen warm water hebt

Uiteraard is het erg verstandig om vakmensen in te schakelen als je geen warm water meer hebt. Dit is al helemaal het geval als je zelf, net zoals ons, niet technisch onderlegd bent en liever het zekere voor het onzekere neemt. Toch kun je beter eerst checken of je wel stroom hebt. Als je geen warm water meer hebt als de electriciteit is uitgevallen is er namelijk niks met je CV ketel aan de hand.

Geen warm water: check je CV ketel

Als je wel elektriciteit hebt maar geen warm water is het verstandig om je CV ketel te checken. Soms geven deze namelijk een bepaalde foutcode aan, waardoor je weet wat er aan de hand kan zijn. Ook kun je proberen je CV ketel aan en uit te zetten. Hier moet je wel voorzichtig mee zijn als je geen warm water meer hebt. Je mag dit namelijk maar één keer zelf doen. Als je daarna nog steeds geen warm water hebt, is het toch echt belangrijk om een expert in te schakelen.