Fugelflecht
Image default
Marketing

De module van een led reclamebord.

Een led reclamebord bestaat uit een aantal onderdelen die er gezamenlijk voor zorgen dat er 1 heel groot beeld kan ontstaan om content op weer te geven. Naast dat een led reclamebord bestaat uit een aansturing, software, voedingen, kabinetten een constructie is het hoofbestand deel natuurlijk de modules met led’s. We zullen hier dan ook iets dieper ingaan wat de led module nu inhoudt en wat er allemaal aan verschillen mogelijk zijn. De modules in een led reclamebord zijn de onderdelen die aan de voorkant van de kabinetten gemonteerd zijn en waar de led’s op gemonteerd zitten en dus eigenlijk de onderdelen die de content weergegeven.

Hoe is een module nu opgebouwd

Een led reclamebord module bestaat in de basis uit een pcb met led’s aan de voorkant en drivers aan de achterkant. Daarnaast zit er op de pcb een connector voor de data verbinding en een connector voor de stroom. Vaak is dit een 5V aansluiting.

De led’s kunnen op 2 manieren worden gemonteerd afhankelijk van het type led’s. SMD led’s worden aan de voorkant op de pcb gemonteerd en Dip led’s worden met de pinnen door de pcb heen gestoken en zo vast gesoldeerd.

Omdat een pcb erg gevoelig is wordt deze meestal op een kunststof frame gemonteerd. Dit is ook omdat de drivers aan de achterkant dan beter beschermd zijn.

De led’s aan de voorkant zijn ook erg gevoelig dus ook deze worden voorzien van bescherming. Vaak is dit een kunststof masker waardoor de led’s iets verzonken komen te liggen en als er iets tegen het scherm aankomt dit tegen het scherm aankomt en niet tegen de led’s.

Als het een outdoor led reclamebord betreft dan moet de module ook nog waterdicht worden gemaakt. Dit gebeurd door een heel dunne laag lijm tussen de led’s te laten vloeien zodat de naden dicht zijn en het led scherm zo waterdicht wordt gemaakt.

In het kunststof frame zitten uitsparingen waar schroeven in kunnen worden gedraaid zodat de module op het kabinet kan worden gemonteerd. Als het een front service scherm is dan worden hier magneten op gemonteerd zodat de modules zo op het kabinet blijven zitten.

Een module kan bestaan uit verschillende soorten en grootte led’s. Gehaal afhankelijk van de wensen van de klant kan er voor een bepaalde dichtheid worden gekozen die bepaald hoe scherp het led reclamebord wordt. Hoe kleiner de led’s hoe minder lichtsterkte het led reclamebord oplevert.