Fugelflecht
Bedrijven

Acrylaat als vervanger voor glas

Acrylaat is een materiaalsoort die veel voordelen heeft t.o.v. glas. Vooral is de reclame, display en interieurbouw is acrylaat al veel langer bekend en een zeer betrouwbaar materiaal gezien zijn unieke eigenschappen t.o.v. glas. Aangezien we steeds meer toepassingen zien van acrylaat zullen we deze unieke eigenschappen in dit artikel beter uitleggen. Wanneer u direct wilt bekijken welke mogelijkheden acrylaat heeft en op welke manier u het kunt toepassen kunt u direct een kijkje nemen op de website van Vinkacrylaat.nl. Hier zie je toepassingen als acrylaat platen, blokken en kappen waar u bovendien een vrijblijvende offerte aanvraag kunt aanvragen.

Welke unieke eigenschappen heeft acrylaat

Ten eerste is het om te beginnen de prijs van acrylaat die vele malen lager is dan gas. Zeker wanneer het gaat om grote oppervlakten is de prijs aantrekkelijker van acrylaat. Maar acrylaat is ook veel lichter dan glas waardoor het materiaal naast zijn volledige transparantie ook veel beter is te gebruiken als bijvoorbeeld overkappingen, afzettingen en of bescherming. Acrylaat is enorm sterk en slagbestendig waardoor het vaak als bescherming bij balies wordt gebruikt. Omdat het transparant is en eenvoudig te verwerken en enorm sterk is het een geliefd materiaal om te gebruiken. Ook is acrylaat vele malen eenvoudiger te bewerken dan glas. Door verhitting kan acrylaat goed in iedere gewenste vorm gebracht worden waardoor er ook veel specifiekere toepassingen zijn te bedenken.

Van aquaria tot vitrineblokjes

Jazeker alle eigenschappen van acrylaat zorgen ervoor dat het heldere en doorschijnende materiaal gebruikt wordt voor steeds meer toepassingen. Wat dacht u van al het reclamemateriaal als visitekaarthouders, restaurant kaarthouders, kaartenbakken en nog veel meer marketingmaterialen. Maar ook als aquaria of vitrineblokjes bij de juwelier wordt acrylaat gebruikt als een ideaal materiaal vanwege dezelfde unieke eigenschappen. Omdat acrylaat zo eenvoudig is te bewerken zijn de toepassingen oneindig.