Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

3 tips om je airco te onderhouden

Een airco vraagt door de jaren heen niet veel aandacht. Toch is het belangrijk dat je je airco af en toe een onderhoudsbeurt geeft. Dit zorgt ervoor dat hij goed blijft werken en niet zomaar kapotgaat. Zorg er bij het repareren van je airco altijd voor dat je de juiste onderdelen gebruikt, zodat er niks mis kan gaan. Bij Fixpart.nl hebben ze bijvoorbeeld veel onderdelen voor de airco, die van hoge kwaliteit zijn. Maar wat is nou de beste manier om voor je airco te zorgen? Lees verder voor onze tips voor het onderhouden van je airco!

 

  1. Je airco bijvullen

De airco in je huis koelt de ruimtes door middel van koelvloeistof. Na verloop van tijd verdampt het koelmiddel een beetje waardoor het steeds minder wordt. Zonder deze vloeistof kan de airco de lucht niet meer verkoelen. Daarom is het belangrijk dat je één keer in de 1 of 2 jaar de koelvloeistof bijvult. Zorg ervoor dat je dit laat doen door een monteur, want het moet heel precies gedaan worden.

 

  1. Schoonmaken

Doordat de airco lucht blaast kunnen er stofjes en andere viezigheden in de filter van de airco terechtkomen. Let erop dat de filter niet te vies wordt. De airco zal dan geen schone lucht meer blazen, en hier kan je ziek van worden. Wanneer de filter vies is kan je hem meestal schoonzuigen of wassen. Zorg er ook voor dat de buitenkant van de airco niet te vies wordt. Dit ziet er niet alleen slordig uit, maar kan er ook voor zorgen dat de kwaliteit van de airco achteruitgaat.

 

  1. Repareren

Maakt je airco een raar geluid of is er iets kapot? Dan kan je hem laten maken, of je kan hem zelf repareren! Zoek goed uit wat er precies kapot is aan de airco en zorg ervoor dat je de juiste airco onderdelen gebruikt. Voor grote reparaties is het altijd aan te raden om een monteur in te huren. 

 

Er zijn dus een heleboel dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je airco goed blijft werken. Maak hem goed schoon, kijk of er iets kapot is gebruik altijd de juiste onderdelen!

 

https://fixpart.nl/nl