Fugelflecht
Image default
Eten en drinken

Zo zorg jij voor een relaxte BBQ

Wanneer het weer het toelaat, willen we natuurlijk met z’n allen massaal de tuin in om de barbecue aan te steken. Het is namelijk niet alleen ontzettend lekker, maar natuurlijk ook super gezellig. Ondanks het feit dat het regelen van een barbecue vaak de nodige tijd in beslag neemt, nemen de meeste mensen dit voor lief. Toch blijkt vaak achteraf, dat ze er zelf vele malen drukker mee zijn geweest, dan dat ze eigenlijk hadden gehoopt. Het is dus veel verstandiger om het jezelf op voorhand al een stuk makkelijker te maken. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je in dit artikel.

Verdeel de taken

Kies jij ervoor om een barbecue te gaan organiseren, dan doe je er goed aan om wanneer dit met vrienden is aan te geven dat het drinken voor eigen rekening is. Het is namelijk bijna niet te doen om voor een hele grote groep mensen drinken te halen. Bier, fris en wijn is vaak niet direct zo’n probleem, maar wanneer er allerlei andere wensen zijn er ook kinderen meekomen, dan doe je er goed aan om dit direct duidelijk aan te geven. Je stelt immers je eigen tuin al ter beschikking voor een gezellige middag waar bijna niemand iets voor hoeft te doen. Heb je er nu echt geen zin in om iets zelf te regelen, dan is een bbq aan huis natuurlijk ook een goed idee. Zo kun je zorgeloos genieten en is het enige wat jij hoeft te doen het bakken van het vlees. 

Maak het niet te gek

Een bbq bestellen kan tegenwoordig al in een paar minuten. Je kunt dit gemakkelijk en snel online doen, zodat je verder nergens geen omkijken meer naar hebt. Het enige wat je hoeft aan te geven, dat is het aantal personen en of er eventueel nog mensen zijn met bepaalde allergieën. Vaak heb je nog een extra keuze voor salades, sausjes en stokbrood en kun je als je het helemaal compleet wilt hebben zelfs nog kiezen voor een kok op locatie. Vooral met een grote groep is het natuurlijk leuker dat er iemand de hele middag voor je staat te bakken, in plaats van dat er iemand zelf de hele tijd bezig is met het in de gaten houden of het vlees al wel gaar is.