Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Twee populaire diëten

Als je fitter wilt worden of een paar kilo’s kwijt wilt, is het belangrijk om jouw voeding aan te passen en meer te gaan bewegen. Gezond eten is voor veel mensen een uitdaging. Het is daarom verstandig om een dieet te kiezen die bij jou past en je dus lang kunt volhouden. Een dieet kan namelijk de basis zijn voor jouw nieuwe levensstijl. Je hoeft je niet volledig de regels te volgen, maar een dieet kan wel houvast bieden.  Ben je benieuwd naar verschillende diëten? Lees dan verder en kom erachter! 

Koolhydraatarm 

Een koolhydraat arm dieet, is een dieet waarbij je geen koolhydraten meer gaat eten. Koolhydraten zitten voornamelijk in koekjes, pasta, brood en chips. Deze koolhydraten kun je vervagen door eiwitten en vetten. Als je begint met een koolhydraatarm dieet kun je het beste de volgende regel toepassen: 50% eiwitten, 30% gezonde vetten en 20% gezonde, langzame koolhydraten. Deze regel geeft je houvast en geeft de meeste kans op resultaat. 

Eiwitrijk dieet 

Je kunt er ook voor kiezen om een eiwitrijk dieet te volgen. Eiwitten zijn belangrijk voor spieropbouw, maar kunnen ook helpen bij het afvallen. Eiwitten zitten vooral in eieren, mager vlees, zuivelproducten, noten en bonen. Als je dit dieet gaat volgen, is het belangrijk om extra vitamines en mineralen te slikken. Er bestaat namelijk een kans dat je onvoldoende vitamines en mineralen binnen krijgt door geen gevarieerde voeding. 

Voedingsadvies Leeuwarden

Wil je meer informatie over een van deze diëten? Of wil je begeleiding bij het afvallen? Plan dan een intake bij Ready2change, voedingsadvies Leeuwarden. De specialisten van deze partij geven passend advies op het gebied van sport en voeding. Ze kunnen jou begeleiden bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren over de verschillende mogelijkheden.

https://ready2change.nl/