Fugelflecht
Image default
Eten en drinken

Zin in een lekkere snack? Probeer deze aardappelchips eens!

De kans is groot dat je aardappelchips nog nooit echt overwogen hebt als lekkere snack. De standaard gefrituurde chips uit de supermarkt daarentegen worden door iedere Nederlander regelmatig gegeten. Maar deze gefrituurde chips bevatten doorgaans veel vetten, suiker en zout. En dit is een gevaarlijke combinatie. Vet eten zet namelijk aan tot meer eten. Dit is ook de reden waarom je meestal in één keer een hele zak chips eet. Vet in combinatie met suiker en zoet geeft een heerlijke smaak, wat niet goed is voor je gezondheid. Maar hoe zit het dan met aardappelchips? Zijn deze dan wel goed voor je gezondheid?

Hoe gezond zijn aardappelchips?

Reguliere gefrituurde chips zoals je deze in de supermarkt in overvloed kunt kopen, bevat dus ontzettend veel vetten, suiker en zout. Dit maakt het hartstikke ongezond. De aardappelchips van Boerderij Chips zijn puur natuur. Wat betekent dit? De chips worden gemaakt van duurzaam geteelde aardappelen van eigen land in de Hoeksche Waard. Tijdens het selectieproces worden enkel de aardappelen van hoge kwaliteit geselecteerd. Deze aardappelen worden vervolgens met schil gebakken in 100% High Oleic zonnebloemolie. Hierna worden kruiden van de Weerd Specerijen toegevoegd. Deze bevatten geen E-nummers. Bovendien worden er geen geur-, kleur- of smaakstoffen aan de chips toegevoegd. Ook zijn de chips lactose- en glutenvrij.

De diverse smaken aardappelchips van Boerderij Chips

Boerderij Chips is in 2004 begonnen met het maken van heerlijk verse aardappelchips. Tegenwoordig zijn er vier verschillende smaken op de Nederlandse markt: paprika, puur, zeezout en zeezout ribbel. De paprika chips bevatten enkel natuurlijke kruiden, hier zijn geen smaakversterkers aan toegevoegd. De puur chips zijn speciaal voor de bewuste consument: deze bevat geen zout of andere smaakversterkers, en is dus echt puur natuur. De zeezout chips bevatten zeezout gewonnen uit zoutvelden in Zuid-Frankrijk. Hetzelfde geldt voor de zeezout ribbel chips, welke extra krokant zijn door de ribbels.

https://boerderijchips.nl/