Fugelflecht
Image default
Bedrijven

Zelf hond behandelen

Iedereen is wel eens ziek, ook jouw huisdier kan ziek zijn. Denk bijvoorbeeld aan blaasontsteking hond zelf behandelen. Je hond kan het alleen niet zeggen wanneer die ziek is of kan niet zelf naar de dierenarts gaan om te vragen wat er precies scheelt. Vaak moet je het als eigenaar merken aan je huisdier of er wat mee scheelt. Een dier zal zich namelijk net zoals de mens zich anders gedragen wanneer die ziek is dan wanneer het dier niks heeft en gewoon gezond is. Als je vaak met je huisdieren bezig bent merk je al snel als er wat met je dier scheelt. Het ene dier laat ook beter zien dan het andere dier dat er iets met hem scheelt. Honden kunnen namelijk ook vaak niets laten zien als er toch iets met hun scheelt, dat is hun instinct. Volgend hun instinct is het namelijk niet slim om te laten zien dat ze zwak zijn, dit verklaart waarom ze niet altijd laten zien als er iets scheelt wanneer er toch wat scheelt.

Wat doe jij als je huisdier ziek is? Kies je ervoor om het zelf uit te zoeken en te behandelen en koop je dus voedingssupplementen hond gewoon online? Je kan altijd ervoor kiezen om je hond zelf te behandelen maar het is niet altijd aangeraden. Je hebt uiteindelijk, waarschijnlijk, niet zelf voor dierenarts gestudeerd en er kan dus soms meer met je huisdier aan de hand zijn dan je denkt. Dit hoeft echter niet altijd waar te zijn en bij sommige dingen kan je wel gewoon zelf de ziekte behandelen.

Als je hond bijvoorbeeld ontwormd moet worden hoef je daar niett speciaal voor naar de dierenarts maar kan je het perfect zelf doen. Ontwormen zelf doen kost je ook weer een stuk minder dan dat je speciaal naar de dierenarts daarvoor gaat.

https://www.organimal.nl/