Fugelflecht
Dienstverlening

Wie Zoekt Therapie en waarom?

“Oh, het maakt me niet uit wat we doen voor de vakantie. Maar ik wil niet te ver weg gaan… Ik wil niet een hele week op een strand zitten… Ik heb geen zin in Chinees vanavond…”
“Je laat altijd verpakkingen leeg achter… En je zet nooit de vuilnis buiten tenzij ik het vraag.”
“Ik weet niet hoe ik het beter kan maken… Het gebeurt gewoon niet… Ik ben bang dat hij niet hetzelfde voelt… Ik sta voor paal als het niet werkt… Wat doe ik wanneer ze nee zeggen? Ik kan het financieel niet aan om op te stappen, maar ik kan het ook niet aan om te blijven.”

Wanneer deze uitingen bekend klinken, kun je voordeel trekken uit therapie. Alleen al door te leren waarom deze uitingen tot conflict en onrust leiden kan je helpen om een beter leven te leiden met gelukkigere relaties. Je kan leren om effectiever te communiceren en hoe je je eigen mening kan uiten terwijl je je partners mening respecteert.

Mensen gebruiken therapie voor vele redenen: om te groeien, voor helderheid, geluk, opluchting, een richting, een identiteit, communicatie vaardigheden, inzicht en begrip. Wanneer je spanning voelt wanneer je gevoelige onderwerpen aansnijdt met je eega of partner, of wanneer je ze geheel uit de weg gaat, kan therapie zinvol zijn. Wanneer woede en vechten onvermijdelijk lijkt wanneer je een beslissing moet maken, dan kan therapie je helpen om vaardigheden te ontwikkelen om gunstige beslissen te maken voor beide partijen. Wanneer mensen voelen alsof ze vast zitten, zonder opties, gecontroleerd en bekritiseerd, kunnen ze therapie gebruiken om de conflicten op te lossen die hun belemmeren.

In therapie kun je vaardigheden leren, alleen of met je partner, om conflicten gemakkelijker op te lossen, de wederzijdse besluitvorming te verbeteren en de intimiteit en ondersteuning waar je op hoopt in je partnerschap te verhogen.
Vele personen zoeken therapie op om symptomen van depressie of angst aan te pakken, of om vertrouwen op te bouwen, en een eigen identiteit te ontwikkelen.

Sommigen zoeken therapie op om conflicten met anderen of interne conflicten met zichzelf op te lossen. Anderen zoeken therapie op om op het juiste pad te blijven en hun welzijn te verfijnen. De Psycholoog ben beschikbaar om samen met jou te werken voor al deze bedenkingen, en meer. Mocht jij of ik voelen dat je door een ander professioneel beter gediend bent, dan zal ik samen met jou werken om de juiste persoon te vinden.

Vele koppels zoeken therapie om communicatie vaardigheden al vroeg in de relatie op te bouwen, of wanneer ze al in of vlak voor een crisis zijn. Wanneer koppels veilig en comfortabel zichzelf kunnen uiten, en effectief naar elkaar kunnen luisteren, kunnen ze weer terug naar de verliefdheid en het partnerschap.

Bezoek de website van Depsycholoog.nl!

https://www.depsycholoog.nl/tilburg/