Fugelflecht
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat doet SEO voor je bedrijf?

Wat doet SEO voor je bedrijf?

Om precies te kunnen bepalen wat SEO voor iemands bedrijf kan betekenen moeten we er met zijn allen achter zien te komen wat SEO precies doet. En daarnaast moet er worden bepaald op welke manier SEO voor een bedrijf kan worden ingestoken om hier de meeste profijt uit te halen. Wanneer deze facetten van SEO verder zijn onderzocht en de bepaling hiervan is afgerond kan er een doorstart worden gemaakt met het bepalen van welke SEO specialist zal gaan werken voor het bedrijf.

Het is erg afhankelijk van de kwaliteit en ervaring van een SEO specialist om te bepalen welke waarde hij of zij kan toevoegen aan een bedrijf. Wanneer de SEO specialist bijvoorbeeld 1 jaar ervaring heeft met e-commerce websites in een bepaalde niche en daartegenover een persoon al 5 jaar, dan is het snel al beter om voor de persoon met 5 jaar ervaring te kiezen. Dit is ook simpelweg doordat deze persoon in veel gevallen ook een grotere kennis heeft van de markt en de ins-en outs van het bedrijf beter kan leren kennen.

Wat is SEO?

Om te kunnen bepalen wat SEO voor jouw bedrijf kan betekenen is het belangrijk om te bepalen wat SEO in het algemeen is. SEO is namelijk een marketingkanaal dat niet voor ieder bedrijf is weggelegd en niet voor iedereen even nuttig kan zijn. Wanneer een bedrijf weinig omzet draait en geen werknemers heeft kan het beginnen met SEO bij een SEO specialist voor veel onkosten zorgen. Dit kan wel oplopen tot vele honderden euro’s per maand die worden uitgegeven aan de werkzaamheden van de SEO Specialist.

SEO staat letterlijk voor Search Engine Optimization en is het Nederlands vertaald zoekmachine optimalisatie. Met zoekmachine optimalisatie wordt er getracht een website op bepaalde zoekwoorden hogerop te brengen in Google en de andere zoekmachines. Dit is voor veel bedrijven in verschillende branches enorm interessant doordat het een mooi leadgeneratie kanaal is.

Daarnaast verschilt het significant met andere marketing kanalen doordat het niet de doelgroep benaderd. De doelgroep benaderd het bedrijf waardoor er geen sprake is van SPAM. Dit is een onderwerp dat steeds belangrijker (en vaker gebruikt) wordt in de online wereld waardoor SEO steeds maar weer belangrijker wordt voor veel bedrijven die online beter willen worden gevonden.

Ben je zelf op zoek naar een SEO specialist die kan bijdragen aan de vindbaarheid van jouw website? Neem dan eens een kijkje op de website van Ralf van Veen.

https://ralfvanveen.com/seo-specialist