Fugelflecht
Internet

Vaste telefonie nog altijd populair

Ruim 2,5 miljoen huishoudens in Nederland hebben nog wel een vaste telefoonlijn in huis. Dit aantal blijft al jaren op ongeveer hetzelfde aantal hangen en de verwachting is dan ook dat dit zo zal blijven. Voor veel mensen is het toch wel fijn om te beschikken over een vaste telefoonlijn. Vaak hoort het gewoon bij het alles in een telecompakket waar je voor gekozen hebt, maar er wordt ook nog steeds regelmatig gekozen voor een los glasvezel abonnement voor de telefonie. Er zijn namelijk wel een aantal voordelen te benoemen voor het bellen met een vaste lijn. Op de eerste plaats bestaat het telefoonnetwerk inmiddels al zo lang en is er in de loop van de jaren zoveel aan verbeterd dat je je geen betrouwbaardere manier van telefoneren kan bedenken. De verbinding komt altijd tot stand, het werkt snel, de gesprekskwaliteit is uitstekend en er zijn bijna geen storingen via glasvezel. Bovendien is het goedkoop om te bellen naar een vaste lijn. Niet alleen privé maar ook voor bedrijven is het hebben van een vaste telefoonlijn goed om te hebben. Zo komt het bijvoorbeeld professioneler over op de klanten, maar het belangrijkste zijn de praktische kanten. Met vaste telefonie kan je namelijk gebruik maken van verschillende lijnen tegelijk.

 

Verschillende providers, verschillende pakketten

Wanneer je overgaat tot het afsluiten van een vaste telefonie abonnement doe je er goed aan met alles in 1 vergelijken. Bij elke provider zal je een vast bedrag per maand aan abonnementskosten moeten betalen. De hoogte hiervan kan per provider verschillen. Ook voor de daadwerkelijke gesprekskosten is er nogal wat variatie te vinden bij verschillende aanbieders. Over het algemeen kan je stellen dat het bellen van een vaste telefoonlijn naar een andere vaste telefoonlijn, goedkoper is dan bellen van vast naar een mobiele telefoon. Hoe hoog het tarief per minuut is, hangt af van de aanbieder die je hebt gekozen. Elke aanbieder heeft ook zijn eigen glasvezel internet pakketten samen gesteld. Je kan natuurlijk altijd kiezen voor het standaard pakket maar deze zijn uit te breiden naar extra pakketten. Een voorbeeld hiervan is dat je voor een vast bedrag onbeperkt kan bellen in de avonduren of in het weekend. Zo zijn er verder onder andere nog speciale alles-in-een pakketten voor bellen naar vast of mobiel of naar het buitenland. Alles in 1 vergelijken loont

 

Telefoon in je eigen regio

Met je vaste telefoon heb je ook een vast nummer gekregen. Het nummer is voorzien van een netnummer. Elk netnummer in het land is gekoppeld aan een netnummer. Aan het nummer kan je dus zien in welke regio iemand zich bevindt. Wanneer je binnen je eigen regio wilt bellen hoef je je netnummer niet in te toetsen, maar wanneer je buiten jouw regio belt moet je het netnummer wel aangeven. Wanneer je enige tijd in het buitenland verblijft of in elders in ons eigen land, kan het handig zijn dat je toch via je vaste telefoonnummer bereikbaar blijft. En tegenwoordig is dit ook mogelijk. Zo hoeven je familie, vrienden en kennissen niet je nieuwe tijdelijke nummer te onthouden. Mocht het om een zakelijke vaste telefoonlijn gaan ben je nog steeds onder hetzelfde nummer bereikbaar voor je klanten en andere zakelijke relaties.