Fugelflecht
Image default
Verbouwen

The ultimate gereedschapskoffer

Door corona gaan veel mensen deze zomer niet of maar kort op vakantie, dus wat moet je dan doen thuis? Klussen aan je huis natuurlijk! Als je wil beginnen met klussen, dan heb je gereedschap nodig. Voor iedere klus heb je wel iets anders nodig; een schroevendraaier om gipsplaatschroeven vast te draaien, een accuboor om in hout te boren, steek- en ringsleutels om iets aan te draaien, een zaag om te zagen, een draadstriptang om een stekker aan een draad te zetten en een nijptang om spijkers te verwijderen. Kortom, er zijn heel veel onderdelen van een gereedschap set die je moet hebben om al die klussen uit te voeren. In dit artikel vertel ik je welk gereedschap essentieel is voor iedere gereedschapskoffer. Want, goed gereedschap is het halve werk!

 

Allereerst de schroevendraaiers en schroeven. Er zijn verschillende soorten schroevendraaiers. Sleufschroevendraaiers hebben een plat uiteinde en zijn eigenlijk alleen nog geschikt voor ouderwetse sierschroeven. Tegenwoordig is de meest gebruikte schroevendraaier is de kruiskopschroevendraaier, deze past op bijna elke schroef en heeft de vorm van een kruis. Voor torx schroeven heb je speciale torx schroevendraaiers. Deze heeft de vorm van een zes puntige ster, zo kan je torx schroeven goed aandraaien. Naast schroevendraaiers heb je ook schroefbits en een accuboor nodig. Schroefbits kan je op de boormachine plaatsen en dan werkt het als een schroevendraaier, met schroefbits kan je dus met meer kracht en snelheid een schroef boren. Een boor zonder accu is handig, omdat er dan geen irritant snoer aan vast zit.

Hiernaast heb je natuurlijk ook hamers nodig, er zijn klauwhamers en bankhamers. Bankhamers zijn er om te hameren, het gewicht hiervan verschilt. Klauwhamers zijn gemaakt om spijkers uit te trekken. Bovendien heb je een aantal verschillende tangen nodig; een waterpomptang, een nijptang en een draadstriptang. Als laatste wil je ook nog dat er verschillende zagen en ring- en steeksleutels in je gereedschapskist zitten.

https://www.bnvtools.nl/