Fugelflecht
Image default
Dienstverlening

Professionele begeleiding bij ongewenste zwangerschap

Ben jij op zoek naar info over abortuspil kosten? Op de site van Bloemenhove kun je 24/7 terecht. Je leest er dat je voor een abortuspil niet hoeft te betalen. Ook krijg je antwoord op de volgende vragen:

· Wat kun je het beste als eerste doen na onbeschermd cohabiteren?

· Wat te doen als je overtijd bent?

· Welke keuzes zijn er bij een ongewenste zwangerschap?

· Tot hoeveel weken zwangerschap is een abortus toegestaan?

· Is er een wachtlijst voor een abortus?

· Kan ik zonder verwijsbrief terecht bij Bloemenhove?

· Ik ben minderjarig, moeten mijn ouders meekomen?

· Hoe lang duurt een verblijf in de kliniek?

Op de website van Bloemenhove staan ervaringen van andere vrouwen en meisjes. Ze vertellen wat ze vinden van Bloemenhove en van de medewerkers. En ze geven suggesties. Als jij ongewenst zwanger bent, raden we je aan deze verhalen te lezen. Ze zijn informatief en geruststellend. Zou je graag iemand persoonlijk spreken om je eigen verhaal kwijt te kunnen? Je kunt bellen en mailen met het Bloemenhove-team: +31 (0)23 528 98 90, receptie @ bloemenhove .nl.

Veilig en anoniem

Bloemenhove staat bekend als zeer betrouwbare abortus kliniek. Kliniek Beahuis startte in de zomer van 1971. Er werkten toen twee gespecialiseerde huisartsen, een aantal verpleegkundigen en een handvol algemene medewerkers.

Tegenwoordig heet de instelling Beahuis & Bloemenhovekliniek. Er worden jaarlijks 3000 abortussen uitgevoerd. In 1973 vond de verhuizing plaats naar het huidige pand in Heemstede. De zorg wordt op verantwoorde en vakkundige manier verleend. In Nederland is abortus wettelijk geregeld. Het is 100% legaal en wordt door een groot deel van de bevolking geaccepteerd.

Dit is niet altijd zo geweest. In de jaren zestig van de vorige eeuw werd zwangerschapsafbreking door veel mensen gezien als ‘misdrijf tegen de zedelijkheid’. Beahuis & Bloemenhove vallen onder de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, de NVZ. De kliniek is medeoprichter van FIAPAC: de Europese federatie van medewerkers in de abortushulpverlening en contraceptie. De Zorgbrede Governance Code wordt gerespecteerd. Hierin zijn regels voor goed bestuur, toezicht en verantwoording zwart op wit gesteld.

 

https://www.bloemenhove.nl/nl