Fugelflecht
Image default
Architectuur

Prefab dakkapel laten plaatsen

Als u op dit moment denkt dat een dakkapel laten plaatsen te lang zal duren of dat het een te grote investering is heb ik goed nieuws voor u. Door recente ontwikkelingen in het bouwen van de dakkapellen is er een nieuwe techniek die deze twee dingen zal verbeteren. Deze techniek heet de prefab dakkapel. Deze soort dakkapel wordt gebouwd in een werkplaats. Doordat deze dakkapellen vooraf gemaakt worden, worden deze op locatie alleen nog gemonteerd. De dakkapel wordt geplaatst door middel van een hijskraan. Dit is kost- en tijdsefficiënt voor zowel u als klant, als voor de leverancier en zal leiden tot een lagere dakkapel prijs.

Dakkapel op maat

Als de dakkapel op maat wordt gemaakt zal er eerst moeten worden gemeten hoe groot deze moet worden en of dit past op uw dak. Dit gedeelte is essentieel aangezien hier geen ruimte is voor fouten. Ook voor het geval dat u uw dakkapel wilt laten vervangen moet dit in orde zijn. Als de staat van de dakkapel slecht is en er meer kapot is dan heel kunt u het beste kijken naar vervanging. Er moet altijd kijken wat het voordeligste is voor u. Dit is een afweging tussen renoveren en vervangen.

Renoveren

Vele mensen denken dat een dakkapel volledig vervangen moet worden indien deze beschadigd is. De werkelijkheid is anders. Als er onderdelen vervangen moeten worden zoals de dakbedekking, het glas of de isolatie, zal renovatie en stuk voordeliger zijn. In veel gevallen kunnen oude onderdelen hergebruikt worden bij renovatie. Dit is niet altijd zo. Als de kosten van renovatie en vervanging gelijk liggen is het beter om te kiezen voor vervanging. Voor vervanging kan een nieuwe dakkapel worden gebruikt, of het nu een traditionele of prefab dakkapel is, dit zal qua tijd iets sneller zijn dan een renovatie.