Fugelflecht
Image default
Bedrijven

Overschakelen naar LED-verlichting

Wilt u geld besparen en het milieu verbeteren? Dan is led verlichting de beste keuze voor jou. Met led-lampen kun je direct beginnen met besparen en zijn ze eenvoudig in bestaande stopcontacten te plaatsen. LED’s zijn zeer energiezuinig – ze produceren minder warmte, hebben meer licht en kosten minder. Elektriciteit wordt minder verbruikt in vergelijking met conventionele verlichting – ongeveer 85% minder in vergelijking met CFL’s en ongeveer 15% minder in vergelijking met gloeilampen. Wereldwijd is verlichting goed voor ongeveer 15% van het elektriciteitsverbruik. LED’s kunnen uw elektriciteitsverbruik aanzienlijk verminderen. Verlichting die voor langere tijd aan blijft, kan leiden tot aanzienlijke besparingen op het gebied van bijvoorbeeld beveiliging. In veel landen zijn LED’s beschikbaar voor bijna gemiddelde huizen. Uiteindelijk houden huishoudens van ze omdat ze milieuvriendelijk zijn.

Wat is LED-verlichting?

Light-emitting diodes worden LED’s genoemd. Elektroluminescentie is een proces waarbij leds licht genereren. Halfgeleiders zenden zichtbaar licht uit wanneer er een elektrische stroom doorheen stroomt. Daarom is een LED het tegenovergestelde van een fotovoltaïsche cel, het apparaat dat wordt gebruikt om zichtbaar licht om te zetten in elektriciteit in zonnepanelen. LED-technologie bestaat al jaren. Dankzij LED-technologie werd een astronaut op de maan geland en werden draagbare AM-radio’s gemaakt. In het begin werden ze gebruikt als indicatoren voor printplaten en vanwege hun duurzaamheid en energie-efficiëntie waren ze een populaire keuze. In de jaren 80 en 90 werden LED’s veel gebruikt in straatverlichting om de traditionele gloeilamp te vervangen. Het werd door sommige mensen ook gebruikt om tl-verlichting op buitenborden te vervangen.

Duurzaamheid kenmerken:

LED’s zijn breukvast en over het algemeen ongevoelig voor trillingen en andere schokken, omdat ze geen filamenten of glazen behuizingen bevatten. De buitenkant is meestal gemaakt van glas of kwarts in traditionele verlichting, die gevoelig is voor beschadiging. In tegenstelling tot glas zijn LED’s op printplaten gemonteerd en verbonden door gesoldeerde draden, dus een directe impact kan ze beschadigen, maar niet in de mate van mobiele telefoons of soortgelijke kleine elektronische apparaten. Bel nu uw Elektricien Eindhoven  om van deze functie gebruik te maken.

Energiezuinige optie

Vergeleken met traditionele verlichting opties zoals gloeilampen, tl-lampen en halogeen, verbruiken LED-lampen ongeveer 50 procent minder energie, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen, vooral in ruimtes waar de verlichting voor langere tijd blijft branden. U hoeft zich geen zorgen te maken over het inschakelen van een storingsservice Eindhoven als uw lampen energiezuinig genoeg zijn. Conventionele lampen zenden licht en warmte uit in alle richtingen, in tegenstelling tot LED’s, die licht halfrond in plaats van sferisch uitstralen omdat ze op een plat oppervlak zijn gemonteerd. Met deze gerichte verlichting wordt licht en energie bespaard. Als je erover nadenkt, gaat het uiteindelijke voordeel altijd terug naar milieuvriendelijkheid.