Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Matras reinigen

Een matras reinigen.

Uw matras reinigen kan soms nodig zijn wanneer u een ontbijtje op bed heeft genuttigd met koffie. Ook kunnen er gele zweetvlekken inzitten. Maar dat is geen reden tot paniek. Een matras reinigen is niet moeilijk. U kunt het matras eenvoudig een fijne opfrisbeurt geven. Wanneer u de juiste middelen gebruikt om het matras te reinigen is het een fluitje van een cent. U kunt daarna weer snel genieten van een heerlijke nachtrust op een fris matras.

Verwijder vlekken op je matras.

Er kunnen op uw matras gele plekken ontstaan door het vocht dat u tijdens het slapen verliest en dat door het matras geabsorbeerd wordt. Verwijder vlekken op je matras om ervoor te zorgen dat het hygiënisch blijft en langer meegaat. Daarom is het belangrijk dat het matras goed wordt onderhouden door het regelmatig te reinigen. U moet natuurlijk niet alleen uw matras reinigen maar ook uw dekbed, kussen en beddengoed. Naast de zweetplekken kunnen er ook urinevlekken op het matras voorkomen net zoals bloedvlekken. Daarom is regelmatig inspecteren van uw matras geen overbodige luxe.

Uw kussen wassen.

Uw kussen wordt viezer dan u denkt. Het komt na een verloop van een tijd vol te zitten met zweet, huisstofmijt en huidschilfers. Ook schimmels nestelen zich graag in een kussen. Een ongewassen kussen dat al lang in gebruikt is, kan tot wel 16 verschillende soorten schimmels bevatten. Eens in de twee maanden uw kussen wassen is goed om het schoon en fris te houden. Ook de levensduur van het kussen wordt verlengd door het regelmatig te wassen. U zorgt ervoor dat alle nare geurtjes verdwijnen uit het kussen. Omdat niet alle kussens op dezelfde manier gereinigd kunnen worden moet u voor het reinigen kijken naar het was label. Dan weet u wat u kunt en mag doen.

Het nachtzweten in bed verminderen.

Zweten is nuttig want het zorgt ervoor dat het lichaam op de juiste temperatuur blijft. Wordt de lichaamstemperatuur te hoog dan worden de zweetklieren in werking gezet. Het zweet van de huid verdampt en voert de warmte af. Het zorgt voor de noodzakelijke koeling. Om het nachtzweten in bed te verminderen kunnen maatregelen genomen worden. U moet ’s avonds voor het slapen gaan rustig aan doen. Zo moet u niet gaan sporten vlak voordat u gaat slapen. Zorg ervoor dat u, voordat u gaat slapen, zich ontstresst. Door te veel stress wordt de hartslag hoger en gaat u eerder zweten. Gebruik voor het slapen geen pittige maaltijden. Ook het drinken van alcohol en koffie is niet aan te raden. U kunt een dekbed nemen met anti-transpiratie eigenschappen. Ga ook voor een luchtige nachtkleding en denk aan de slaapkamer temperatuur. Dit zijn voorbeelden hoe u het nachtzweten in bed kunt verminderen.

https://dekbedenzo.nl/