Fugelflecht
Image default
Vervoer en transport

Leuke bezienswaardigheden en activiteiten in het zonnige Alicante

Het zonnige Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlandse reizigers. Een van de redenen hiervoor zijn de verschillende mogelijkheden die het land te bieden heeft. Spanje is tijdens een ontspannende vakantie van drie weken de ideale plek om tot rust te komen. Aan de andere kant heeft Spanje ook bruisende steden waar genoeg te beleven valt. Zo kun je tijdens een citytrip van een paar dagen veel ondernemen in een Spaanse stad zoals Barcelona, Madrid of Valencia. Er zijn in Spanje ook genoeg steden waar je zowel de ontspanning van een zonvakantie als de reuring van een citytrip kunt vinden. Zin in? Reserveer die taxicentrale Schiphol, boek je tickets en lees even verder!

Fietsen of rondrijden in Alicante

Er zijn diverse mogelijkheden om jezelf te verplaatsen in Alicante. Elk vervoersmiddel heeft hierbij zijn eigen voor- en nadelen. Als je het leuk vind om sportief bezig te zijn dan is het een aanrader om een fiets te huren. Daarnaast geeft dit een bepaalde vrijheid en kun je er gemakkelijk voor kiezen om de fiets even ergens neer te zetten en rond te gaan wandelen zonder dat je rekening moet houden met parkeerplaatsen of bustijden. Het is ook mogelijk om een auto te huren in Alicante. Het voordeel hiervan is dat je langere afstanden kunt afleggen en meer kunt zien van de omgeving. 

Het strand Playa del Postiguet

Het 900 meter lange zandstrand aan de Costa Blanca is gelegen aan de voet van de Monte Benacantil. Dit is een berg en karakteristiek voor het beeld van Alicante. Wanneer je een paar dagen in Alicante doorbrengt is het natuurlijk fijn om op een zonnige dag tijd door te brengen op het strand. Op het strand zijn veel voorzieningen te vinden die het mogelijk maken om hier een aantal uren of een dag te spenderen. Je kunt ervoor kiezen om een stranddag in te plannen op een van de laatste dagen van de trip, zodat je weer opgeladen en uitgerust naar huis gaat.

Het kasteel Castillo de Santa Bárbara

De Monete Benecantil is de 166 meter hoge berg die typerend is voor de stad Alicante. Bovenop deze berg ligt het kasteel van Santa Barbara. Dit kasteel is een zeer populaire bezienswaardigheid in Alicante. Er zijn diverse manieren om het kasteel te bereiken. Parque de la Ereta is een park dat op een heuvel is aangelegd. Je kunt een bezoek aan het kasteel combineren met een wandeling door dit park. Deze wandeling duurt ongeveer een uur. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een lift die speciaal is aangelegd voor bezoekers. Een bezoek aan het kasteel is gratis en een absolute aanrader tijdens je bezoek aan Alicante.