Fugelflecht
Dienstverlening

Leiderschapstraining Seminars

Veel organisaties bieden persoonlijk leiderschapstraining seminars aan. Ze willen hun werknemers sterker maken en ervoor zorgen dat hun ondergeschikten ook leiders worden. Maar dit soort seminars zijn duur. De kosten van de trainingen zijn hoog. Maar organisaties willen deze seminars nog steeds sponsoren vanwege de voordelen die eruit te halen zijn. 

Persoonlijk leiderschapstraining seminars zijn een investeringsmanier van een organisatie in hun human resources. Meestal zorgt de HR-afdeling voor de facilitering van deze seminars. Ze zorgen voor de beste leiderschapstrainers en verplichten hun personeel om aan deze seminars mee te doen. Op die manier zorgen ze ervoor dat al hun personeel de training krijgt die ze nodig hebben. Hier zijn een aantal principes om in het achterhoofd te houden wanneer er een seminar georganiseerd wordt. 

Voer een trainingsanalyse uit op de organisatie. Voordat er een trainingsseminar gefaciliteerd gaat worden, dient u de behoeften van de organisatie helder te hebben. Als u dit niet heeft dan loopt u het risico op een mismatch tussen training en behoeften. Wat voor nut heeft een seminar eigenlijk als ze niet de problemen en behoeften van een organisatie aanpakken? Na deze analyse kunt u een consultant vragen om een training op te zetten die specifiek gericht is op uw organisatie. Er zijn uiteraard standaard workshops beschikbaar. Deze zijn goedkoop. Maar alle besparingen zijn het enige voordeel dat u uit zulke trainingen gaat halen. Er is geen enkele toegevoegde waarde voor uw organisatie.   

Maak een lijst met de beste trainers die er zijn. Bekijk hun referenties. Kijk naar hun vorige klanten. Kijk niet alleen maar naar de kosten. Focus op kwaliteit en of de trainer overeenkomt met de behoeften van de organisatie. Budget kan binnen uw organisatie natuurlijk een issue zijn. Maar als u in uw mensen wilt investeren is het zaak om niet voor de op een na of twee na beste te gaan. Dan krijgt u er ook tweederangs prestaties van uw personeel voor terug. 

Zorg voor de noodzakelijke planning voor het leiderschapstraining seminar. Boek de locatie – of dat nu een hotel buiten de stad is of een vergaderruimte bij u op kantoor. Welke plek ook, zorg dat u de reserveringen op tijd doet, inclusief alle randzaken. Maak de locatie zo comfortabel mogelijk. Mensen moeten zich ontspannen voelen als ze iets gaan leren. 

Meet de effectiviteit van de training. Na de leiderschapstraining seminars heeft u nog steeds werk te doen. U dient de impact van het seminar te evalueren en te bepalen. Heeft het seminar een verschil gemaakt? Zijn uw mensen gemotiveerd om weer aan het werk te gaan? Kunnen ze de leiderschapsprincipes die tijdens het seminar onderwezen zijn toepassen? 

Bij het afronden van het seminar kunt u proberen om op verschillende manieren ervoor te zorgen dat de lessen blijven hangen. Door bijvoorbeeld coach- en mentorsystemen op te zetten zodat mensen de geleerde lessen kunnen toepassen in het dagelijkse werk. 

 

http://www.ivpp.nl/leiderschap/training