Fugelflecht
Dienstverlening

Huishoudboekje banken

Alle banken hebben tegenwoordig internetbankieren en dit verwacht je nu ook wel. Hoe het internetbankieren, werkt is bij iedere bank wel anders. Veel voorkomende methodes zijn inloggen met gebruiksnaam en wachtwoord, digipas met pincode, ID-Reader met pas en pincode en Rabobank werkt zelfs met een kleurcode dat op het moment de meest geavanceerde methode is van inloggen.

Een extra dienst dat de meeste banken aanbieden en waar het in deze artikel overgaat, is huishoudboekje banken. Het is een extra dienst voor internetbankieren. Klanten kunnen de huishoudboekje banken op de computer en laptop gebruiken. Sommige banken bieden het ook in hun applicaties aan. De apps of applicaties kun je op de tablet en smartphone downloaden.

Het gebruik van de huishoudboekje banken is heel makkelijk en zelf hoe je vrijwel niks te doen. Iedere transactie die je doet word opgedeeld in een categorie zoals bijvoorbeeld boodschappen, uit eten of kleding. Het enige moment waarop je actie moet uitvoeren is als de huishoudboekje banken een transactie niet herkent. Je pint bijvoorbeeld ergens iets of je pint geld en het huishoudboekje banken weet niet waarvoor het is. Je kunt dan zelf de uitgave in een categorie laten plaatsen.

Je ziet bovendien ook iedere maand de actuele inkomen en uitgaven. Dit laten de meeste huishoudboekje banken in balkjes met rode en groene kleur zien. Zo zie je gelijk of je meer uitgeeft dan er geld binnen komt.