Fugelflecht
Image default
Bedrijven

Hoe kun je beits het best gebruiken

Voordat we het hebben over hoe je beits het best kan gebruiken een kleine uitleg van wat het eigenlijk is. Beits is een verf die gebruikt wordt voor hout. Beits helpt hout tegen zijn twee grote vijanden: vochtigheid en droogte. Er zitten dan ook verschillen tussen normale verf en beits. 

Beits is vochtregulerend en zorgt ervoor dat er vocht in en uit het hout kan gaan zonder dat het hout zelf wordt aangetast. Ook trekt een beits in het hout, normaal als hout geverfd wordt moet er eerst een grondlaag worden aangebracht voordat de verf kan worden aangebracht. Doordat de beits als het waren op het hout blijft liggen wordt op deze manier ook het hout beschermd. 

Als je tuinmeubelen of iets als een tuinhek wil beitsen wordt het aangeraden om gebruik te maken van buitenbeits. Even een korte uitleg over hoe je het best gebruik kunt maken van beits. 

Kijk eerst wel resultaat je wilt bereiken, ga je voor een dekkende beits of ga je voor een transparantere beits. Voor welke beits je ook gaat de structuur van het hout zal altijd zichtbaar blijven.  
Voordat je de beits aanbrengt is het belangrijk de oude laag te verwijderen. Vergeet niet om het hout gelijk goed te schuren. Zorg daarna dat het hout goed ontvet is zodat de beits laag goed pakt. Voor het ontvetten kun je gebruik maken van verfreiniger, thinner of water en amonia. 
Breng bij voorkeur 3 lagen beits aan zodat het goed dekt. Wel is het belangrijk dat je na elke laag 24 uur wacht tot het aanbrengen van de volgende laag. Zorg ervoor dat het tijdens het behandelen van het hout droog is, dit zijn de beste omstandigheden om te beitsen. 

Als het hout goed is aangepakt hoeft er de komende 5 jaar niet meer naar omgekeken te worden. Zodra het hout begint te beschadigen is het het beste om gelijk een nieuwe beits laag aan te brengen. 

http://moosefarg.nl

Gerelateerde artikelen

Shutterstunter plaatst sfeervolle shutters in heel Nederland

Gezellig restaurant in Amsterdam

Kies voor het beste bedrijf om de oprit te bestraten!