Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Gevarieerd en gebalanceerd eten? Zo doe je dat!

We weten allemaal dat een gevarieerd en gebalanceerd eetpatroon erg belangrijk is voor onze gezondheid. Wanneer we te eenzijdig eten, krijgen we niet alle voedingsstoffen binnen die ons lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Van drie keer in de week patat en wat rundvlees bitterballen, zo nu en dan afgewisseld met een groentebitterbal, wordt ons lichaam zeker niet blij. Obesitas en diabetes zitten hem dan ook niet zozeer in de hoeveelheden die je eet, maar meer in wát je eet en hoe gevarieerd dat is. Ben je benieuwd hoe ook jij gevarieerd en gebalanceerd kunt eten? Lees dan onderstaande blog.

 

De Schijf van Vijf

 

Wie gezond eet, eet volgens de Schijf van Vijf. De Schijf van Vijf is in 1953 in het leven geroepen om aan het grote publiek duidelijk te kunnen maken hoe een gezond, gevarieerd én gebalanceerd eetpatroon er precies uit ziet. De Schijf van Vijf bestaat uit een cirkel opgedeeld in vijf afzonderlijke vlakken. Elk vlak stelt een bepaalde categorie voedingsmiddelen voor: (1) groente en fruit, (2) brood, graanproducten en aardappelen, (3) smeer- en bereidingsvetten, (4) dranken en (5) zuivel, noten, vis, peulvruchten, vlees en ei. Door iedere dag uit de Schijf van Vijf te eten krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen die jouw lichaam nodig heeft.

 

Superfoods en supplementen

 

Is uit bloedonderzoek gebleken dat je, hoewel je iedere dag uit de Schijf van Vijf eet, toch nog bepaalde voedingsstoffen mist? Dan kun je deze tekorten aanvullen met superfoods en supplementen. Superfoods en supplementen zijn namelijk rijk aan bepaalde voedingsstoffen. Het zijn voedingsmiddelen met een hoge concentratie aan vitamines, mineralen, enzymen, antioxidanten en ga zo maar door. Voedingsmiddelen die een mooie en gezonde aanvulling kunnen zijn op je dagelijkse voedingspatroon. Superfoods en supplementen online bestellen? Bij Naturaplaza heb je de keuze uit een ruim assortiment!

 

Af en toe snacken mag!

 

Wist je dat een gevarieerd en gebalanceerd eetpatroon echt niet alleen maar afzien is? Af en toe snacken hoort erbij en is daarom ook toegestaan op voorwaarde dat je je maar aan de Schijf van Vijf houdt. In principe kan je lichaam prima functioneren zonder tussendoortjes. Het is dan ook niet zo gek dat chips, koekjes en snoep niet in de Schijf van Vijf staan. Wil je graag gezond en verantwoord snacken? Kies dan voor een tussendoortje uit de Schijf van Vijf.

 

https://www.naturaplaza.nl/