Fugelflecht
Image default
Bedrijven

Een verhuurmakelaar is geen overbodige luxe

Wanneer u uw woning wilt gaan verhuren en u woont in Den Haag is het verstandig om verhuurmakelaars in Den Haag in de arm te nemen. Huurmakelaars in Den Haag zijn uw adviseur en bemiddelaar bij de verhuur van uw woning. Het is zeker geen overbodige luxe om in zee te gaan met een verhuurmakelaar. U wilt graag zo snel mogelijk inkomsten ontvangen van het verhuren. Iedere maand dat u de huur misloopt, is er een teveel. Het inhuren van een verhuurmakelaar zal meer geld opleveren dat dat hij u kost.

Hoe vindt de makelaar huurders?

De makelaar zal voor uw woning of eventueel appartement adverteren naar de juiste doelgroep. Wanneer er meerdere huurders zijn met belangstelling zal de verhuurmakelaar nagaan of de eventuele huurder de huur kan betalen. Ook zal de verhuurmakelaar de bezichtiging regelen en daarbij aanwezig zijn. Voordat de verhuurmakelaar de woning of appartement verhuurt, zal hij kijken of er schade is. Bij een eventuele schade zal hij deze eerst laten herstellen.

Het huurcontract maken

Het is begrijpelijk dat een huurcontract juridisch verantwoord moet zijn. Een huurcontract moet voor beide partijen duidelijk zijn. Alle belangrijke gegevens moeten in het huurcontract staan zoals: onderhoudsverplichtingen, verlengen van het contract, de ingangsdatum en de huurprijs. Er kan altijd een conflict ontstaan met een huurder. Een verhuurmakelaar komt dergelijke voorvallen vaker tegen. Hij zal ook in dit geval voor een goede oplossing zorgen.

U hoeft zich geen zorgen te maken wanneer er een huurachterstand is of eventuele schade aan de woning. De verhuurmakelaar zal dat op een professionele wijze voor u oplossen. Natuurlijk kost een verhuurmakelaar geld. Veel makelaars kiezen ervoor om een maandhuur als kosten te rekenen. Toch is het belangrijk dat u vooraf navraagt hoed de makelaar zijn courtage berekent. Niet iedere makelaar berekent op dezelfde manier de courtage.

https://www.expatresidence.nl/