Fugelflecht
Image default
Dienstverlening

De beste bijbaantjes

Wanneer je oud genoeg bent om te mogen werken, dan zie je opeens allemaal opties liggen. Je krijgt echter relatief weinig geld wanneer je pas 15 jaar bent. Dit vooral omdat mensen er vanuit gaan dat je nog maar weinig kunt, en je voor zowel je leeftijd als je ervaring betaald wordt. Toch zijn er wat bijbaantjes waar je beter mee af bent. Bij werk moet je altijd letten op een combinatie van hoeveel tijd je kwijt bent, hoeveel geld je ervoor krijgt, en wat het doet voor je ervaring. Daarom is het beter om niet zomaar alles aan te pakken. Tot je volwassen bent zul je namelijk niet veel tijd hebben naast school, dus ook niet voor veel werk. Wat is het beste voor jou?

Oppas Groningen

Een oppas is overal gewild. Dus of er nou een oppas Groningen wordt gezocht of oppas Limburg, je kunt hier altijd wel iets voor vinden. Bij oppas Groningen kun je flexibel werken voor goed geld, maar je moet wel weten wat je aankunt. Je hebt er meer aan om eerlijk te zijn en te zoeken hoever je jezelf kunt pushen dan te liegen en je verantwoordelijkheid niet te kunnen nemen.

Supermarkt

Haat het of niet, maar de supermarkt is tegenwoordig eigenlijk best een goed bijbaantje. Niet alleen zijn de lonen verbeterd (rond je 21e kun je al 14 euro of meer verdienen in 2022). Ook leer je onder een baas te werken, samen te werken met anderen, en kun je contacten opbouwen met leeftijdsgenoten, iets dat best wel belangrijk is.

Schoonmaken

Hoewel ze je op je 15e waarschijnlijk niet aan zullen nemen, kan dat op je 18e anders zijn. Met schoonmaken kom je op meerdere plekken, verdien je al snel minimaal 12 euro per uur, en kun je goed werk leveren voor een paar uur per dag.

Koerier

Ook het werken voor één van de velen online bezorgketens zoals Flink of Thuisbezorgd kan je best wel wat opleveren. Het beste voordeel dat je hebt met zo’n baan is dat je niet alleen maar geld aan het verdienen bent, maar ook meteen gezond blijft door al het bewegen. Dit kun je dus goed combineren met plannen om af te vallen, of je bespaard op je sportabonnement.