Fugelflecht
Image default
Bedrijven

De banden en een eerste auto

Het is zover je gaat kijken voor je eerste auto. De prijs voor een nieuwe auto is natuurlijk veel te hoog. Tenzij je goed  gespaard hebt of een rijke familie hebt dan heb je er misschien het geld wel voor. Maar we gaan er even vanuit wat de gemiddelde student te besteden heeft. Dat is eigenlijk vaak helemaal niet zo veel. Als je al een bedrag rond de 5.000 euro bij elkaar kunt krijgen is dat al veel. Je natuurlijk het missende bedrag lenen via een autolening. Met een autolening kun je dus lekker genieten van die nieuwe tweedehands auto.

De maandelijkse kosten

Je dient namelijk ook nog rekening te houden met maandelijkse kosten die variabel en vast zijn. Zo heb je natuurlijk de brandstof die afhankelijk is van het aantal kilometers dat je maakt per dag. Rij je veel dan stijgen natuurlijk ook je brandstof kosten. Aan de andere kant heb je als vaste kosten de verzekering en de wegenbelasting. Deze zijn elke maand gelijk. Je dient dus wel voldoende inkomen te hebben om dit op te kunnen brengen. Denk hierbij ongeveer aan een 200 euro per maand dat je aan de kant moeten. Naast deze kosten heb je namelijk ook de afschrijving van de auto waar je rekening mee dient te houden.

De banden

Banden dienen bijvoorbeeld vervangen te worden als er te weinig profiel op zit. Daarnaast kan het ook zijn dat je banden moet wisselen omdat je zomer of winter banden hebt. Je kunt namelijk eigenlijk niet met zomerbanden in de winter en omgekeerd. Het nadeel van winterbanden in de zomer is dat ze sneller sluiten door de warmte. Daarnaast heb je eigenlijk te veel grip. Dit is niet slecht maar dit is een van de hoofdredenen waarom deze banden zo snel slijten. Daarnaast hebben zomerbanden in de winter te weinig grip. Dit kan ervoor zorgen dat je een ongeluk krijgt of dat je ergens in de greppel belandt. Het is dus eigenlijk wel een must om dan winterbanden er onder te leggen. De beste oplossing en daarmee tegelijkertijd de goedkoopste zijn de all season banden. Deze banden zijn zo gemaakt en ontworpen dat deze in alle seizoenen van het jaar meekunnen. Ze zijn niet zo goed als de winterbanden maar voldoen zeker.

https://verschillen-tussen.nl/verschillen-participerende-persoonlijke-lening-en-leasen-auto/