Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Zwemvest of reddingsvest aan boord?

Gaat u vaak het water op met een boot? Dan is het erg belangrijk dat u een reddingsvest of een zwemvest bij u heeft. Op deze manier zal er nooit een vervelende situatie ontstaan en weet u zeker dat u blijft drijven wanneer u per ongeluk in het water bent gevallen. Maar welk vest heeft u nodig? Een reddingsvest of een zwemvest? In deze blog vertellen we u alles over het verschil tussen deze twee vesten!

Wat u moet weten over een reddingsvest en een zwemvest

Wanneer u uw zoektocht start naar het perfecte zwemvest of reddingsvest, komt u erachter dat ze verschillen van elkaar. Dit verschil zit in de kraag. Een reddingsvest heeft namelijk wel een kraag en een zwemvest heeft dat dan weer niet. Deze kraag kan goed van pas komen, deze zorgt er namelijk voor dat u niet verdrinkt en dat u automatisch op uw rug beland in het water. Deze wordt dan ook veel gebruikt door kleine kinderen die mee gaan op de boot. Een reddingsvest wordt dus aangeraden wanneer mensen niet veel ervaring hebben met zwemmen. Een zwemvest wordt vaak gebruikt door mensen die wel een ervaren zwemmer zijn, het is dan ook alleen maar een hulpmiddel bij het drijven. Dit vest kunt u veel tegenkomen bij mensen die een watersport beoefenen.

De keuze van reddingsvesten

U kunt kiezen uit twee soorten reddingsvesten: automatische reddingsvesten en reddingsvesten gemaakt van vaststof. Het reddingsvest van vaststof blaast zichzelf op wanneer het in een noodsituatie komt. Het automatische reddingsvest wordt meestal als het fijnst ervaren.

De keuze van zwemvesten

Zoals we net al zeiden wordt het zwemvest het vaakst gebruikt bij watersporten. Ook hier vindt u weer een aantal verschillende soorten zwemvesten. De vesten gemaakt van nylon, zij de vesten die het meest worden gebruikt en worden ook de standaard vesten genoemd. Ook is er nog een zwemvest van neopreen. Deze droogt snel en zit erg fijn. Daarnaast kunt u ook nog kiezen uit verschillende kleuren!

Een vest aanschaffen

Wanneer u op zoek bent naar een perfect vest, kunt u kijken op de webshop van Boottotaal! Zij hebben een ruim aanbod aan allerlei verschillende zwem- en reddingsvesten. Heeft u nog een aantal vragen? Dan kunt u gerust contact opnemen met de klantenservice van Boottotaal, zij helpen u graag verder!

 

https://www.boottotaal.nl/