Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Weet jij waar jouw kat de nacht doorbrengt?

Wanneer we je vragen waar jouw kat de nacht doorbrengt, is de kans groot dat je in de eerste instantie wat vreemd kijkt. Je had waarschijnlijk verwacht dat de plek waar jouw kat ’s nachts is iets is wat niet heel erg van belang is. Katten redden zich over het algemeen wel natuurlijk. Een punt dat mensen echter wel eens vergeten, is dat het gedrag van katten redelijk afkomstig is van de plaats war zij de nacht doorbrengen. Slapen ze buiten en moeten ze dus constant op hun hoede zijn? Dan bestaat de kans dat jouw kat wat prikkelbaarder is dan wanneer deze rustig op de bank slaapt. Om het gedrag van jouw kat wat onder controle te krijgen en om je te laten weten waar jouw kat wél moet slapen, hebben we dit blog voor je geschreven!

Lekker naar buiten

Als jouw kat buiten slaapt, is de kans groot dat je jouw kat niet zo heel veel ziet. Verschillende onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat een kat zijn primitieve instinct veel sneller terugvindt als hij of zij de nacht buiten spendeert. Merk je de laatste tijd dus dat jouw kat wat drukker, feller en wilder is? Misschien wordt het dan eens tijd om de deur ’s nachts op slot te doen en jouw kat lekker binnen te houden!

Dan de deuren maar openen

Als jouw kat ’s avonds graag buiten is, is het nogal lastig om de hele avond te gaan wachten tot je kat thuis is om hem of haar dan vervolgens binnen te laten slapen. Als je een kattenluikje laat monteren in jouw deuren is het bovenstaande probleem meteen opgelost! Jouw kat heeft zo meer dan genoeg mogelijkheden om zowel binnen als buiten te slapen en dus zal het gedrag van jouw kat zich hieraan aanpassen.

Een nieuw plekje voor je kat

Als je nog een stapje verder wilt gaan in de slaapplek van jouw kat, bestaat de mogelijkheid om een zogeheten kattenhuis te kopen. Op deze manier is er sprake van een eigen, vertrouwde plek voor je kat. De kans is hierdoor groot dat je kat het grootste deel van de nacht – en waarschijnlijk ook van de dag – binnen blijft. Als je eens een kijkje neemt bij Krabpaal.nl vind je talloze kattenhuizen die het gedrag van jouw kat in positieve zin zullen beïnvloeden!

https://www.krabpaal.nl/