Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Wanneer maak jij gebruik van verzendzakken?

We kunnen er eigenlijk al niet meer omheen: verzendzakken. Deze zakken zijn inmiddels zo populair dat we ze niet alleen bij vrijwel ieder product dat we ontvangen zien, maar ook zelf gebruiken als we iets moeten verzenden. Wij gaan je in dit artikel uitleggen wat er nou precies zo prettig is aan die verzendzakken en waarom jij serieus zou moeten overwegen om voortaan altijd gebruik te maken van deze zakken. 

Wat moet je versturen?

Voordat jij iets gaat versturen, is het het handigst om precies te weten wat je gaat versturen. In de meeste gevallen zijn verzendzakken meer dan geschikt, maar er zijn uiteraard ook uitzonderingen. We gebruiken eerst even kleding als voorbeeld.

Het is nog nooit eerder zo populair geweest om zowel kleding te kopen als te verkopen. Al deze kleding moet uiteraard verzonden worden. Het voordeel van een verzendzak in combinatie met kleding, is dat er heel veel kleding in gestopt kan worden. Als we kijken naar T-shirts, zien we dat deze niet heel veel ruimte opeisen. Verzendzakken zijn hier dus ideaal voor aangezien je veel meer producten in maar één verpakking kunt verzenden.

Materiaal

Om een wat beter beeld te krijgen van hoe zo’n verzendzak er nou eigenlijk uitziet, is het verstandig om even te kijken naar het materiaal ervan. In Nederland kennen we twee verschillende soorten verzendzakken: plastic en papier. 

Het is uiteraard in te vullen dat papieren verzendzakken wat minder lang meegaan dan de plastic variant, maar het is wel meteen een stuk milieuvriendelijker. Als we altijd maar een nieuwe verzendzak gebruiken bij elk pakket dat we moeten versturen, zorgen we samen voor wat overlast voor het milieu. Als we nou iets kunnen versturen zonder dat onze aarde hier last van heeft, is het alleen maar beter. Overweeg daarom zeker om gebruik te maken van de kartonnen variant!

Breekbaar?

Veel mensen maken zich zorgen of hun pakket in een verzendzak wel aankomt zoals het zou moeten. Gelukkig zijn verzendzakken van een uiterst stevig materiaal gemaakt en is de kans betrekkelijk klein dat jouw product iets overkomt!

 

https://blokpackaging.com/