Fugelflecht
Zakelijk

Waarom de kantoortuin de productiviteit enorm verlaagt

De kantoortuin is een open ruimte waarbij het idee van het optimaliseren van onderlinge communicatie en ideeën stimulerend zou werken. Maar de praktijk is compleet anders. Uit Canadees onderzoek voor een groot Canadees olie en gasbedrijf is al in 1997 vastgesteld dat kantoortuinen niet werken. Maar ook na vele andere onderzoeken is komen vast te staan dat de persoonlijke effectiviteit van medewerkers in kantoortuinen tot wel 25% afneemt en het ziekteverzuim met 62% stijgt. In tegensteling tot de verwachtingen ontnemen ze juist de onderlinge communicatie en ideevorming. Maar hoe komt dit nu precies en wat is dan wel een goede werkomgeving.

Afleiding en gebrek aan privacy

Ten eerste is gebleken dat om een activiteit echt goed te kunnen uitvoeren mensen absoluut niet mogen worden afgeleid. Elke afleiding resulteert in 2x zoveel tijd die nodig is om een activiteit optimaal te kunnen uitvoeren. Bovendien is de tijd en aandacht die benodigd is om ingewikkelde werkzaamheden uit te voeren beperkt. Na 90 minuten geconcentreerd werken zonder afleiding is er 15 minuten nodig met een gezonde snack om weer de volgende 90 minuten te kunnen volbrengen. Ook wordt deze routine met de dag minder waardoor er vooral in de ochtend de meest ingewikkelde werkzaamheden moeten worden volbracht. Enig idee hoeveel afleiding er is in een kantoortuin? Pratende mensen, belletjes informele overleggen, vragen en passerende mensen leiden ons brein af en zorgen ervoor dat we minder effectief kunnen werken.

Maar hoe dan wel?

Privacy, privacy, privacy en een koffiecorner werkplek voor interactie. Wanneer u optimaal wilt werken is het enorm belangrijk dat uw medewerkers zo min mogelijk afleiding hebben. Voor alle lopende activiteiten zal een aparte kamer optimaal zijn. Veel bedrijven ondervinden ook de voordelen van thuiswerkers die thuis, indien ze niet afgeleid worden, ook veel meer werk kunnen verrichten dan in een gezamenlijke ruimte op het werk. Probeer als bedrijf je medewerkers de privacy te geven die ze verdienen en gebruik gemeenschappelijke ruimtes alleen voor vergaderingen en of plekken waar gezamenlijk met een kop koffie brainstormsessies of aan ideevorming kan worden gedaan.

https://www.franklinbusinesscenter.nl