Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Veilig werken op hoogte

In de bouw wordt vaak op hoogte gewerkt. Hierdoor is het risico op letsel groter omdat jij of spullen en materialen naar beneden kunnen vallen. Het lijkt misschien logisch dat je extra voorzichtig doet en de kans op een ongeval lijkt misschien klein, maar de gevolgen zijn enorm wanneer er toch een ongelukje gebeurt. Denk er dus niet te makkelijk over! Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen op veiligheid bij het werken op hoogte te vergroten. In dit artikel noemen wij er een paar.

 

Dakrandbeveiliging

Bij het werken op een dak of terras zonder hekken is een dakrandbeveiliging onmisbaar. Hiermee voorkom je dat mensen of spullen van het dak af kunnen vallen.

 

Valnetten

Een valnet wordt geplaatst om een val te breken. Hierdoor is de kans op letsel verkleind. Een valnet is een net dat horizontaal geplaatst wordt. Een valnet kan het beste gemonteerd worden door een specialist. Voor optimale veiligheid kies je een net dat volgens EN1263-1 goedgekeurd is.

 

Steigernet

Wanneer je een steiger opzet, is het slim om hem te voorzien van een steigernet. Een steigernet wordt als het ware om de steiger heen gewikkeld. Hierdoor zul je minder last hebben van de wind en is de kans op vallen aanzienlijk verkleind. Een steigernet vangt ook vallende onderdelen op waardoor de voorbijgangers ook veilig blijven. Dit maakt een steigernet ook geschikt voor sloopwerkzaamheden. Met het juiste net worden puin en stof binnen de steiger gehouden.

 

Kapotte netten

Een beschadigd net verliest zijn kwaliteit waardoor hij misschien niet meer veilig is. Het is dus belangrijk om het net goed elke keer te controleren wanneer je hem gebruikt. Zo kun je de kans op een ongeval zo klein mogelijk houden. Heb je een net die kapot is? Laat hem dan zo snel mogelijk repareren!

 

Veiligheidsnetten kopen

Ben je op zoek naar een net voor de veiligheid of wil je je huidige net laten repareren? Dan kun je terecht bij de specialisten van de Nettenshop. Hier vind je alles wat je nodig hebt op het gebied van netten.

 

https://www.nettenshop.nl/