Fugelflecht
Image default
Internet marketing

Succesformules om jouw website helemaal bovenaan Google te plaatsen

Toen je net begon met je website, waren dingen misschien wat eenvoudiger. Je was opgewonden, je opmaak leek gaaf en het invullen van de witruimte met blogs of producten leek een kick op zichzelf. Helaas realiseerde je je snel dat een website hebben een ding is, maar bezoekers naar je website trekken is een heel andere uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat jouw nieuwe shiny website zichtbaar word je potentiële klanten? Het antwoord is vrij eenvoudig: je moet je website bovenaan google krijgen. Maar hoe doe je dat? Geen nood, hier zijn enkele bewezen tactieken om je site helemaal naar de top te brengen.

 

1. Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zoekmachineoptimalisatie, of SEO, is de fundering van je Google ranking strategie. Google waardeert en beloont websites die relevante inhoud leveren aan hun gebruikers. Het idee is om je website te vullen met keyword-rijke inhoud, die de zoekmachine helpt om de relevantie van je site voor die trefwoorden te begrijpen. Vergeet ook niet om de SEO-principes op je afbeeldingen, video’s en andere media-elementen toe te passen.

 

2. Linkbuilding

Een van de belangrijkste indicatoren die Google gebruikt om de autoriteit en betrouwbaarheid van een site te bepalen, is het aantal en de kwaliteit van de links die naar die site wijzen. Daarom is het opbouwen van een sterke linkprofiel cruciaal. Dit kan onder meer het bereiken van bloggers, influencers en nieuwswebsites om te vragen of ze naar je site willen linken.

 

3. Mobielvriendelijkheid

Met het toenemende aantal mensen dat via hun smartphones op internet surft, geeft Google steeds meer prioriteit aan mobielvriendelijke websites. Het is dus essentieel dat je website op kleinere schermen net zo goed functioneert als op desktopschermen.

 

4. Laadsnelheid

Internetgebruikers zijn buitengewoon ongeduldig. Ze willen niet wachten op een website om te laden. Daarom trekken snelladende sites meer bezoekers en ranken ze hoger in Google’s zoekresultaten.

 

5. Gebruikerservaring

Gebruikerservaring, of UX, is een steeds populairdere factor in Google’s ranking algoritme. Hoe makkelijker je site te navigeren is, hoe aantrekkelijker die wordt voor bezoekers, wat leidt tot een hogere ranking op Google.

 

Hoewel het krijgen van je website bovenaan Google een complex proces is dat tijd en veel moeite vergt, de beloning van meer zichtbaarheid, meer bezoekers en meer conversies maakt het allemaal de moeite waard. Begin vandaag nog met de bovenstaande stappen en zie je website langzaam klimmen naar de top van Google’s zoekresultaten. En onthoud, als het gaat om SEO, is consistentie de sleutel. Succes!

 

https://www.anglers.nl/